Sundhed

Brysterne hopper, når kvinder køber forkert bh

Brysterne skal holdes fast og på plads, når kvinder dyrker sport, så brysterne ikke kommer til at hænge. Men langt de fleste kvinder bruger den forkerte sports-bh, viser en undersøgelse.

De skvulper rundt og hopper og og ned, når kvinder løber, ryster kroppen til hotte zumbarytmer eller laver englehop for at få pulsen op. Brysterne. I hvert fald sker det, hvis kvinden ikke bruger en god sports-bh, der holder på attributterne.

Og det er der stor sandsynlighed for. 85 procent af kvinder, der dyrker sport, vælger nemlig den forkerte sports-bh, hvis de ikke spørger undertøjseksperten til råds, inden den langes over disken.

Hoppende bryster giver ondt i nakken

Næste gang du køber en ny sports-bh, så vælger du efter al sandsynlighed den forkerte slags.

Forskning viser nemlig, at mere end 8 ud af 10 kvinder vælger en sports-bh, der ikke støtter brysterne optimalt, og derved øger de risikoen for at få ømme muskler i blandt andet brysterne og nakken.

I sidste ende kan det faktisk også betyde, at du får en skade og må holde flere ugers pause fra din træning.

Vi har brug for hjælp

Forskerne fra Australien så på, hvor gode 104 kvinder var til at vælge en sports-bh i den rette størrelse og med en pasform, der ydede en optimal støtte under fysisk aktivitet.

Kvinderne valgte først selv den sports-bh, som de syntes sad bedst og gav mest støtte til barmen. Derefter blev kvinderne målt af professionelle undertøjseksperter, der fandt frem til den rette størrelse og pasform.

Det viste sig, at hele 85 procent af kvinderne havde valgt forkert - også selv om de havde fulgt vejledningen bag på pakken til punkt og prikke.

Derfor er det værd at overveje at kontakte en professionel, når du næste gang skal på jagt efter en ny sports-bh.

Kilde: Biomechanics Research Laboratory