Gravide skal op af sofaen

Ved du, hvor meget gravide skal bevæge sig, for at undgå risiko for komplikationer?

En ny undersøgelse lavet af gigtforeningen viser, at tre ud af fire gravide ikke følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, hvor meget de skal bevæge sig til trods for, at det kan mindske komplikationer under graviditeten, skriver 24 timer.

97 procent af af de adspurgte gravide i Gigtforeningens undersøgelse anser motion under graviditeten som vigtig, men kun lige under halvdelen mener, de får nok motion.

"Det er jo et problem, for alt tyder jo også på, at man som fysisk aktiv gravid får en langt mere positiv, sund og smertefri graviditet," siger Hanne Kristine Hegaard, jordemoder og forsker ved Rigshospitalet til 24 timer.

En halv time gør forskel

Sundhedsstyrelsen anbefaler gravide mindst 30 minutters motion om dagen.

"Vi ved, at raske gravide, som motionerer, har en lavere risiko for at føde for tidligt, få svangerskabsforgiftning og graviditetssukkersyge samt ryg- og lændesmerter end gravide, der ikke motionere. Samtidig viser undersøgelser, at gravide er i bedre humør, hvis de motionerer under graviditeten," fortæller Hanne Kristine Hegaard.