Dét hader kvinder ved mænd

Måske har kvinder en lavere tærskel for rod, uorden og beskidt vasketøj. I hvert fald fylder det på listen over de ting, som bare er så irriterende ved mænd.

Den britiske forfatter Christina Hopkinson har skrevet bogen "The pile of stuff at the bottom of the stairs", hvor hun dagligt har noteret alle hendes mands mest irriterende vaner, og hun deler i den britiske avis Daily Mail nogle af de allermest belastende særheder.

Hvor mange kan du nikke genkendende til? Er der vaner og særheder, der mangler på listen? Del din mening med de andre læsere i kommentarfeltet nederst på siden.

1. Han kommer med nesættende kommetarer om kvindens tv-vaner.

Siden hvornår blev Sportslørdag, NFL-kampe søndag nat og Top Gear større kunst end BBC's version af "Stolthed og Fordom' med Colin Firth som Mr. Darcy? (Og den uendelige række af Americas/Britains/Danmarks next topmodel, Sex and the city-genudsendelser og De unge mødre). Apropos fjernsyn... Hvad sker der for, at mandens fjernsyn skal fylde hele væggen? Er det et eller andet fallossymbol?

2. Hans 'trådløse' hjem.

Det hele skulle forestille at være trådløst - internetopkoblingen, højtalerne, fjersynet, mobilen, osv. - men ledningerne flyder stadig rundt langs panelerne og ned ad vægge i hele huset.

3. Han lader gryder og pander 'stå i blød'.

Når han nu er i gang med opvasken, hvorfor tager han så ikke også lige gryden og stegepanden i stedet for at sætte dem til side med en lille smule vand i bunden, så de kan 'stå i blød'. Tag ansvaret for, at du brændte maden på, og gør gryderne rene bagefter, mand!

4. Han efterlader pengestabler i hele huset.

Mænd tjener stadig mere end kvinder, men er det nødvendigt at skilte med det? Småmønterne, han havde i bukselommen, bliver smidt på kommoden i entreen. 100 euro-sedlen, som I ikke fik brugt på ferien ligger fremme på skrivebordet. Det er selvfølgelig fordi, han bare vil tømme lommerne, når han nu ikke har en rigtig pung. Måske er det på tide at få en taske?

5. Han gør opmærksom på, at I mangler noget - men først, når I er løbet tør.

"Skaaat, vi har ikke mere mælk/cornflakes/sukker/brød...," siger han, når han hælder det sidste op til sig selv. Og det bliver sagt i en tone, der indikerer, at det sørger "skat" da for at købe igen. Og når kartonen så er tom, så smid den ud, i stedet for at stille den tilbage i skabet/køleskabet.

6. Han er sådan en god far.

Det er jo en god ting, at han er en god og hengiven far og deltager i opdragelsen af sine børn. Men han har ikke altid fanget, at børnepasning ikke kun handler om legepladser, sjov og spas, men også om snotnæser, lortebleer og tonsvins af vasketøj. Så når fremmede mennesker på legepladsen komplimenterer hans indsats, når han svinger børnene rundt, som om han er den perfekte far i en reklame, og han svarer "vi giver bare mor lidt fred derhjemme" velvidende, at hun er i gang med rengøringen, virker det lidt hult. Man kan ikke bare sige 'helle' for de gode oplevelser, og ikke tage de trælse pligter med.

7. Han smider våde håndklæder på gulvet.

Hvorfor forstår han ikke, at hvis han nu trådte på gulvmåtten i badeværelset, ville gulvet ikke blive vådt. Men så ville han selvfølgelig ikke have et vådt gulv at smide de våde håndklæder på, så de kan ligge der og marinere.

8. Hans ting ligger i bunker.

Over hele lejligheden. På trapperne, på gulvet, på spisebordet. Og det er både bøger, breve fra banke, beskidte og rene sokker og meget mere. Hvorfor lægger han ikke tingene på plads (eller finder en ordentlig plads til dem, hvis de ikke har nogen i forvejen) eller smider det beskidte tøj til vask?