Sundhed

Tip til mændene: Sådan skal du ikke fri

En ud af fire brude kunne ikke lide den måde, manden friede til dem på, viser en undersøgelse

"Vil du gifte dig med mig?". Egentlig er det et nogenlunde simpelt spørgsmål, men måden det bliver sagt på er ikke helt ligegyldig.

Det viser en undersøgelse som det amerikanske bryllupssite Theknot.com og mandemagasinet Men's Health har lavet. De har spurgt 3.000 af deres hhv. deres kvindelige brugere og mandlige læsere om, hvordan frieriet foregik.

Ja til Jessica Alba og Jake Gyllenhaal

Næsten halvdelen af brudene ville sige 'ja' til den amerikanske skuespiller Jake Gyllenhaal, hvis han skulle finde på at fri til dem.

Jessica Alba er godt nok optaget, men hvis mændene i undersøgelsen fik muligheden for at fri til hende, er hun deres favorit-kendisbrud.

Kilde: Theknot.com/Men's Health

Og det kan godt være, at hun sagde 'ja', men det er ikke ensbetydende med, at hun kunne lide frieriet. Hver fjerde kommende brud afslørede i undersøgelsen, at hun havde håbet, at frieriet var mere romantisk, originalt og personligt, mere privat eller knap så overdrevent. Måske skulle de 76 procent af mændene, der svarede, at de havde planlagt det hele selv, have spurgt nogen om hjælp undervejs.

En ring skal der til

Hvis manden skal gøre det 'rigtigt', skal der være en ring. Et frieri uden en ring er bare ikke et godt frieri, mener hver tredje brud, og det er den største fejl en mand kan begå, når han frier til kæresten, mener brudene. Mændene mener derimod, at den største fejl er, at indvi andre i planerne før frieriet.

Men hvis han har en ring med, skal det nok gå. Om han så har valgt den selv eller fået hjælp betyder mindre. I hvert faldsiger 96 procent af brudene at de elsker deres ring eller at det er lige præcis den ring, de havde ønsket sig. At så mange brude er så glade for ringen kan selvfølgelig skyldes den simple kendsgerning, at det er deres forlovelsesring.

Det kan måske også skyldes, at kvinderne selv har valgt den - og at de derfor har fået præcis den ring, de altid har drømt om. 40 procent af brudene indrømmer nemlig, at de har været på ring-shopping med gommen eller ligefrem valgt ringen selv. 30 procent af mændene siger dog, at de har valgt forlovelsesringen uden hjælp.

Følg traditionerne - og sig det så på Facebook

Når det selve udførelsen af frieriet holder mænd på traditionerne. Tre ud af fire kommende gomme går ned på knæ, når de beder om kvindens hånd. Det er nu ikke altid nødvendigt, for kun halvdelen af kvinderne siger, at det er vigtigt, at han går ned på knæ.

Men det er en god ide, at spørge den kommende svigerfar om tilladelse. 67 procent af kvinderne vil gerne have, at kæresten spørger hendes far om lov, før kæresten frier.

Når hun så har sagt 'ja' skal I først fortælle det til jeres forældre. 84 procent fortalte det først til forældrene og derefter vennerne via et telefonopkald, sms eller en e-mail. Og når de nærmeste så har fået besked, afslører 72 procent af lykkelige par nyheden på Facebook. Men lad for guds skyld være med at lægge billeder af ringen på Facebook - det er bare for kikset.

Hvordan friede du? Eller hvordan blev du friet til? Virkede det? Del din frieri-oplevelser med de andre læsere i kommentarfeltet herunder.

Og husk, at det er i aften, du kan se første episode af 'Hva' bruden ikke ved' her på TV 2. Du kan også deltage i TV 2's store bryllupskonkurrence om en rejse for to til Seattle ved at følge linket i boksen til højre.