Sundhed

Bryster bliver dyrere i morgen

Ny moms på botox- og brystbehandlinger bliver indført fredag, og det har skabet travlhed på private klinikker.

Hvis du drømmer om en svulmende barm og et glat ansigt skal du enten skynde dig at gå til plastikkirurgen i dag eller betale mere. For fra 1. april bliver der nemlig indført en ny moms på visse behandlinger. Det skriver Politiken.dk

Prisstigningen skyldes, at Skat lægger moms på forskellige kosmetiske behandlinger. Og en prisstigning på 25 procent får kunderne til at strømme til klinikkerne. Det kan plastikkirurg Jesper Nygart fra Nygart Privathospital i København mærke.

"Vi har haft travlt og kommer helt sikker til at arbejde langt ud på aftenen onsdag og torsdag," siger Jesper Nygart til Politiken.dk, og tilføjer, at det særligt at udglatning af rykkerne, som kunderne efterspørger.

Forfængelighed koster

Skatteministeriet oplyser at det kun er behandlinger, der "har til formål at forebygge, diagnosticere, behandle og så vidt muligt helbrede sygdomme", som stadig slipper for momsen".

Brystforstørrelser med såkaldt makrolane, som er et sukkerstof, der sprøjtes ind i brysterne, fyldninger af rynker og laserbehandlinger for eksempelvis at fjerne uønsket hårvækst bliver kategoriseret som behandlinger med skønhedsmæssige formål.

Til gengæld bliver brystoperationer, hvor der lægges silikone i brysterne, fritaget for momsen.