Sundhed

Sådan får du sommerens lækreste ben

Hvis du endnu ikke er helt tilpas ved tanken om at vise ben i sommervarmen, er der hjælp at hente her.

Korte kjoler, shorts og bikini. Sommeren er skræmmende nær. Men du kan stadig nå at både træne og pleje dine ben, så de bliver sommerens labreste stænger.

Vi har samlet tre nemme øvelser, som kan tone dine ben og to skønne produkter, så du allerede nu kan snyde dine ben lidt flottere, mens du venter på virkningen af træningen.

3 øvelser til tonede ben

Styrketræning kombineret med den rette kost øger dit stofskifte, toner dine muskler og giver dig lækre lår. Disse tre øvelser træner dine ben og baller, og du kan lave dem alle vegne, hvis blot du har en måtte, et par håndvægte og en bold i nærheden.

1. Squat

Stå på gulvet i bredstående stilling med let bøjede knæ, og skub enden bagud. Hvis du har et par håndvægte, så tag dem i hænderne. Hold ryggen ret, skuldrene nede og hovedet i lige linje med nakken. Bøj ned i knæene til cirka 90 grader, og stræk igen ud til udgangspositionen. Lav 3 x 15 gentagelser.

2. Lunges

Træd et stort skridt frem med højre ben, og før venstre knæ mod gulvet, mens højre knæ ikke må komme længere frem end foden. Skub dig tilbage til udgangsposition, og husk at holde brystet løftet, hovedet i lige linje med nakken og skuldrene nede. Lav 3 x 15 gentagelser med hvert ben.

3. Back Curl

Lig på ryggen på en måtte eller et håndklæde. Placer dine lægge på toppen af en bold, og løft enden op fra gulvet, så du hviler på skuldrene.

Træk bolden med hælene ind mod ballerne samtidig med, at du løfter hofterne op mod loftet, før bolden tilbage til udgangsposition, og sænk ballerne ned uden at røre gulvet. Lav 3 x 15 gentagelser.

En stor bold er et effektivt træningsredskab, som også kan bruges hjemme på stuegulvet. Gymball 60 cm fra Casall, 249 kr. Fås blandt andet på stadium.dk.

Og to af de lækre...

Serum til benene med plejende vitamin A og C og et hint af karamel for en smule farve og en let sunkissed shimmer-effekt. Perfect Legs Skin Miracle fra This Works, 326 kr. www.thisworks.com

Behagelige ¾ lange tights i dri-fit materiale. Dri Fit Be Fast Skinny Fit Nylon Capri Pant fra Nike, 227 kr. Asos.com