Sundhed

Mænd vil kæle - kvinder vil ha' sex

Det er en klingende genganger, at mænd vil have sex, mens kvinder foretrækker at kæle.

Men en ny international undersøgelse konstaterer, at i de langvarige forhold, er kramme, kæle og kysse mere vigtig for mænds lykke i forholdet end for kvindernes. Det skriver den engelske avis The Telegraph.

Forskningen, der er foretaget af sociologer ved Indiana University, er den første internationale undersøgelse af seksuel adfærd og afliver den populære soveværelsesteori.

Eksperterne fandt nemlig ud af, at jo længere kvinderne har været sammen med deres partner, jo mere nyder de sex, mens mænd lægger mest vægt på, at deres partner bliver tilfredsstillet, og ikke dem selv. De bliver nemlig gladere af at nusse og kæle.

For de mænd, der sagde, at kysse og kæle var en fast del af deres forhold var i gennemsnit tre gange lykkeligere end dem, der ikke gjorde.

Kvinder: Kysse og kæle har ringe indflydelse

Derimod sagde størstedelen af kvinderne, der næsten altid bliver betragtet som det mere følsomme køn, at kysse og kæle havde ringe indflydelse på deres lykke i forholdet.

Mere end 1.000 par fra landene USA, Tyskland, Spanien, Brasilien og Japan deltog i undersøgelsen. Alle var i alderen 40-70 år og havde var i et længerevarende forhold.

Begge køn sagde, at de var gladere og nyder et bedre sexliv, jo længere de har været sammen. Men det var kvinderne, der var mere tilbøjelige til at rapportere om deres seksuelle tilfredsstillelse, hvor mændene forholdt sig til glæden i selve forholdet.

Langvarigt forhold hjælper på sundheden

Rapportens forfatter, Julia Heiman, fortæller, at kvinders seksuelle tilfredsstillelse kan øges med alderen, da de føler mindre pres på deres skuldre.

"Det er muligt, at kvinderne blev mere tilfredse med tiden, fordi deres forventninger ændrer sig, eller livet ændrer sig, når deres børn vokser op," siger hun til den engelske avis.

"Vi ved fra anden forskning, at det, at være i et langvarigt forhold, har en vis værdi for sundheden. Og nu kan vi lære mere om, hvad der virkelig gør et forhold både bæredygtig og lykkeligt."