Sundhed

Sådan kommer du i form foran fjernsynet

Selvom du har travlt er det muligt at få lidt træning ind i hverdagen. Det kan ske foran fjernsynet. Her får du træningsekspertens tips til, hvordan du kan holde dig i form foran flimmerkassen.

Hvis du sidder for lang tid i sofaen foran fjernsynet eller foran computeren på arbejdet uden at røre dig, begynder kroppen hurtigt at forfalde.

Men du kan holde det naturlige forfald i skak, mener træningsekspert Jacob Søndergaard. Han er uddannet træningsfysiolog fra Københavns Universitet og personlig træner.

"Hvis du absolut skal sidde foran fjernsynet og se valgkamp eller en film, er det en god ide at træne foran fjernsynet. Dog får man altså det bedste udbytte, hvis man fokuserer 100 procent på træningen," siger Jacob Søndergaard.

Men hvis du skal træne derhjemme på stuegulvet, er det ret simpelt. Det eneste redskab, man skal bruge, er træningselastikker, der er lange elastikbånd. Elastikkerne kan du også nemt have med i tasken på arbejdet eller i feriekufferten, så du også kan træne, mens du er på farten. Du kan også anskaffe dig en træningsmåtte til at ligge på, men ellers kan du bare bruge et håndklæde.

De øvelser, Jacob Søndergaard anbefaler til tv-træningen, har det til fælles, at de alle åbner op for brystkassen og rygsøjlen og er dermed med til at styrke din kropsholdning.

3 gode hjemmeøvelser

Tip

Lav en serie bestående af de tre øvelser.

Lav hver øvelse i 30 sekunder - det svarer til cirka 10 gentagelser.

Hold en kort pause inden du fortsætter til næste øvelse.

1. Pull-through

Øvelsen er for baglår og baller. Sæt elastikken fast under sofaens ben. Tag fat i elastikken mellem dine ben og bøj let i benene. Armene holdes strakt og du bruger så ryggen og lænden til at løfte overkroppen.

2. Pull-apart

Øvelsen er for den øvre ryg, skuldre og arme. Stå på elastikken let foroverbøjet og ned i knæ. Tag fat i hver ende af elastikken og spred armene ud til siden, så du står som et X. Sænk armene igen.

3. Maverulninger

Lig på et håndklæde eller en træningsmåtte på gulvet. Bøj det ene ben og hold det andet strakt ned på gulvet. Placer dine håndflader under lænden og løft albuerne. På den måde bliver lænden i gulvet. Løft så overkroppen op til skuldrene er fri af gulvet.

I videoklippet kan du se, hvordan du skal udføre øvelserne, når Jacob Søndergaard og Mikkel Beha Erichsen demonstrerer.