Sundhed

Scor din kvinde med røde bøffer

Drop sushien på første date, lyder rådet fra parterapeut og sexolog Rikke Thuesen. Servér i stedet røde bøffer - det sætter gang i safterne!

En ny undersøgelse foretaget af YouGov slår fast, at hele 41 procent af unge danske mænd mellem 15 og 34 år vælger at servere sushi for deres udvalgte kvinde på første date, fordi de ønsker at sende et signal om, at de er sunde og moderne.

Men sushi er slet ikke et godt valg som scoremad, siger sexolog og parterapeut Rikke Thuesen til tv2.dk: - Der er ikke længere noget nyt ved Sushi, i dag kan du jo købe det i Kvickly. Mændene skal i øvrigt heller ikke tage fejl af, at kvinderne udmærket ved, at når de får serveret sushi af deres muligvis kommende udkårne, så er det fordi, han ønsker at imponere dem - det har de læst i alle damebladene, og det trækker altså ikke point.

Den røde bøf sætter gang i safterne

Men hvad skal der så på tallerknerne på første date? Kvinder elsker mad, og ifølge Rikke Thuesen er det meget bedre at servere en saftig, rød bøf end sushi eller en lille salat, hvis man håber på, at aftenen skal udvikle sig til mere end en middag.

- En god saftig bøf kalder på det dyriske i os. Hvis du er vild med din bøf og nyder den i fulde drag, så vil du sikkert også have appetit på sex og nyde det i fulde drag, siger Rikke Thuesen.

Gode råd om scoremad:

1. Stå ved dig selv og den mad, du kan lide - du bliver alligevel afsløret på et eller andet tidspunkt

2. Find ud af, hvilken mad din kvinde elsker og giv hende det, hun vil have

3. Overrask med et besøg på en hemmelig eller alternativ restaurant

4. Husk tandstikker, hvis du serverer rødt kød

5. Undgå at servere mad, der giver oppustet mave - det vil din kvinde sætte pris på senere på aftenen

Kilde: Parterapeut og sexolog Rikke Thuesen

Og det dyriske element fylder faktisk en del i starten af et forhold. Rikke Thuesen sammenligner de første dates med dyrenes parringsleg, og hun mener derfor ikke, at det er så underligt, at så mange mænd vælger at servere sushi: - Manden puster sig op, og gør sig mægtig og farlig. Og det er jo dét, han gør med sushien: Han sætter fuld knald på parringsdansen for at vise, at han er den bedste af alle hannerne ved at give hende det, han tror, hun vil have.

Og kvinderne er ikke et hak bedre, slår Rikke Thuesen fast: - Vi tager lige det ekstra sexede undertøj på, i stedet for de Sloggi-trusser vi i virkeligheden helst vil have på. Både kvinder og mænd gør sig simpelthen mere til i den første fase af et parforhold.

Vær kreativ

Udover at være tro mod sig selv og huske at de røde bøffer med stor sandsynlighed fører til mere end sushien, så er det allerbedste, en mand kan gøre, når han vil score en kvinde, at være kreativ og snedig:

- Spørg din udkårne ud om hendes yndlingsmad inden jeres date og overrask hende ved at servere netop det, hun elsker. Så signalerer du lydhørhed og giver hende en fornemmelse af, at du er villig til at gå langt for at gøre hende glad, siger Rikke Thuesen til tv2.dk.

Alternativt kan et besøg på en hemmelig, upcoming restaurant helt sikkert også få kvinden til at vågne op - og mon ikke de også serverer rødt kød sådan et sted....

Du kan se alle Rikke Thuesens gode råd om scoremad i boksen til højre på siden.