Sundhed

Book sex i kalenderen

Du planlægger din arbejdstid, dit studium, tiden med vennerne og din træning. Men sex med kæresten, tjaaah - er det ikke alt for fjollet og uromantisk at booke tid i kalenderen til det?

"Sludder," siger sexolog og parterapeut Katrine Berling:

"Faktisk kan forventningen om, hvad der skal ske i aften eller på onsdag, være en stor del af nydelsen."

Og med det in mente får du nedenfor 5 gode råd til at peppe sexlivet op:

5 råd til et bedre sexliv:

1. Planlæg sex Sex i hverdagen kommer ikke af sig selv. Det kræver, at du prioriterer din kæreste på linje med tid til fx veninder og træning. Kvinder har brug for forspil, og hvis de ved, at de skal have sex i aften eller på lørdag, kan forspillet begynde flere dage i forvejen.

2. Snak om sex Vi forandrer os livet igennem. Noget, vi slet ikke nød for fem år siden, kan pludselig være fantastisk i dag. Derfor er det positivt, hvis din partner fortæller dig, at han eller hun gerne vil prøve noget nyt eller ikke længere tænder så meget på noget, I altid har gjort.

3. Gør sex sjovt Mange tænker mere på, hvordan de præsterer og ser ud, når de har sex, end på at nyde det. Men sex er sjovt. Så tal med din partner om, hvad du synes er sjovt og rart. Prøv noget nyt, og tag ikke sex så alvorligt.

4. Udforsk fantasier Hvis begge er trygge ved det, kan det gøre sexlivet sjovere at udforske seksuelle fantasier. Det behøver ikke at være noget, som I rent faktisk udlever. Men blot at tale om de ting, man finder ophidsende, kan give sexlivet nyt liv.

5. Dyrk intimiteten Ifølge sexologer har især kvinder svært ved at styrte af sted hele ugen uden at have kærestetid med deres partner, for så at hoppe i seng og dyrke passioneret sex, når ungerne er puttet lørdag aften. Sørg derfor for at dyrke intimiteten mellem jer hele ugen.