Sundhed

Sådan gør du det sjovt at løbe

Varieret og alsidig træning gør dig ikke bare til en bedre løber men motiverer dig også til at komme videre med dit løb og gøre dit liv som løber sjovt.

Hvis du er strandet på de 2-3 ugentlige ture a 5 km, og det begynder at knibe med motivationen, så kan du ofte genfinde glæden ved at løbetræne, hvis du begynder at variere træningen.

Variationen i sig selv er nemlig mange gange nok til at gøre løbetræningen sjovere og mere spændende. Du skal til at forholde dig til forskellige former for træning, som belaster kroppen på forskellig vis - du skal lytte til kroppen og mærke efter, hvordan den responderer på forskellige tempi.

Så snart træningen indeholder en form for tempoløb eller interval, så skal du også til at huske på, hvad det er du skal træne i dag, ligesom du skal registre og huske gennemførte tider, distancer etc. Med andre ord vil en masse nye tanker erstatte de eksisterende tanker om, at løb er begyndt at blive trivielt og kedeligt.

Sæt personlige mål

Med varieret træning bliver det sjovere og mere interessant at løbe samtidig med at din form bliver bedre. Og der findes sjældent noget mere motiverende end at mærke, at formen stiger. De små personlige sejre og glæden ved at mærke fremgang giver dig et således et mentalt boost, der kan få dig ud af døren, selv når det regner og er koldt. Du ved, hvad du vinder!

Ud over varieret træning er det også en god motivation at sætte et personligt mål og gennemføre et motionsløb. Det kan være et mål om at løbe en lang distance (fx halvmaraton eller maraton), men det kan lige så godt være at blive bedre på en distance, du har løbet før. Sørg for at målet er mere procesorienteret end resultatorienteret, så udfaldet alene afhænger af din indsats og ikke af andres.

I det øjeblik du har tilmeldt dig et motionsløb så er det typisk, at det påvirker hele dit tankemønster omkring træningen. Træningen giver igen mening på en ny måde, når du ved at træningen har et specifikt formål.

Glem heller ikke at de simple tricks som at ændre på dine løberuter eller at gøre løbetræningen til en social aktivitet, hvor du løber sammen med andre, også gør det sjovere at løbe.

I artiklen "Kom videre fra de fem - sådan ændrer du dine løberutiner" giver Ole Stougaard dig konkrete tips til, hvordan du varierer din løbetræning. Find artiklen via det øverste link i boksen til højre.

.