Sundhed

Løbeprogrammer til halv- og helmaraton

Vil du i gang med at løbetræne og gennemføre din første halvmaraton eller maraton, eller du har ambitioner om at løfte din form til nye højder, kan du her få en træningsplan, der passer til dig, samt vejledning og en masse gode råd.

I samarbejde med løbetræner Ole Stougaard, tilbyder vi dig tre forskellige træningsplaner til Copenhagen Marathon 2012 eller til en selvvalgt halvmaraton.

Træningsplanerne er baseret på det mål, du sætter dig med hensyn til sluttiden, dit udgangsniveau og hvor meget tid, du ønsker at bruge på træningen.

Læs om alle træningsplanerne nedenfor og vælg den helt rigtige for dig. Du finder alle træningsplanerne via links i boksene til højre, hvor du også kan læse om træningsplanernes opbygning, om Ole Stougaard og meget mere.

MARATON-PLANER:

Copenhagen Marathon 1

Træningsplanen er til dig, som gerne vil gennemføre din første maraton.

Det handler om at gennemføre Copenhagen Marathon og tiden er ikke afgørende. Du skal kunne finde tid til at løbetræne tre gange om ugen i de fleste af træningsugerne, og du skal helst kunne løbe 3-5 km uden pause på nuværende tidspunkt.

Copenhagen Marathon 2

Træningsplanen er til dig der har et mål om at gennemføre Copenhagen Marathon i en tid mellem 3 timer og 45 minutter og 4 timer og 15 minutter.

Det kræver, at du på nuværende tidspunkt er i nogenlunde god form, og at du kan starte ud med at løbe 5- 7 km uden pause og uden at blive helt smadret.

Copenhagen Marathon 3

Træningsplanen er for dig, der har et mål om at løbe Copenhagen Marathon i en tid mellem 3 timer og 25 minutter og 3 timer og 45 minutter.

Det kræver, at du har et fornuftigt udgangspunkt, hvor du er grundlæggende god form, og at du kan løbe 8-10 km distanceløb uden store problemer og uden at være helt smadret bagefter.

HALVMARATON-PLANER:

Halvmaraton 1

Træningsplanen er for dig, der gerne vil bruge GoMaraton til at komme i gang med at løbetræne.

Selvom du på nuværende tidpunkt ikke er vant til at træne, så er det realistisk, at du kan træne dig op til en halvmaraton på cirka 6 måneder. På nuværende tidspunkt er din form ikke i top, men du vurderer, at det er muligt at løbe cirka 3 km uden pause.

Halvmaraton 2

Træningsplanen er til, dig der gerne vil løbe en halvmaraton på en tid mellem 1 time og 50 minutter og 2 timer og 15 minutter.

Som udgangspunkt skal du helst kunne løbe 3-5 km uden pause, og du må gerne føle dig i nogenlunde god fysisk form.

Halvmaraton 3

Træningsplanen er for dig, der gerne vil løbe en halvmaraton på en tid mellem 1 time og 30 minutter og 1 time og 50 minutter.

Det stiller krav til, at du som udgangspunkt er i ganske god form, og at du kan starte ud med at løbe 6-8 km uden problemer.

Træningsprogrammerne er med start fra mandag den 5. december. Hvis du gerne vil have overstået julen, inden du sætter fut i løbeskoene, så kan du hoppe med på vognen efter nytår, hvor vi lancerer et nyt sæt træningsplaner.

.

Go' Maraton

Ønsker du at satse på maraton eller måske en halvmaraton? Eller vil du bare gerne have gang i løbeskoene? Så hjælper vi dig her på go.tv2.dk i gang og godt på vej, når vi den kommende tid tilbyder gode råd og vejledning om løb i samarbejde med løbetræner løbetræner Ole Stougaard.

Ole Stougaard har samtidig lavet træningsplaner til dig, der ønsker at løbe Copenhagen Marathon 2012 eller en halvmaraton efter eget valg.