Sundhed

Guide: Sådan får du gang i forbrændingen

Er du også en af de mange danskere, hvis nytårsforsæt er at smide lidt af det der ekstra på sidebenene, så kig med her! Du skal nemlig have gang i forbrændingen, og vi fortæller, hvordan du gør!

En af de mest kalorieforbrændende motionsformer er løb. Her løfter du nemlig hele din kropsvægt for hvert skridt, du tager, og det er rigtig hårdt for kroppen.

For nogle er det måske endda også lidt for hårdt. Hvis du er overvægtig er risikoen for at få skader og for, at du kommer til at løbe uhensigtsmæssigt nemlig højere, fordi der er for mange kilo at bære på.

Hvis det er tilfældet, er løb måske ikke den bedste måde for dig at komme i gang på, og du kunne i stedet overveje at lægge ud med et alternativ som fx spinning, roning eller Zumba.

Lige meget hvad, du vælger, gælder det dog som udgangspunkt om, at det skal være lysten, der driver værket ellers forsvinder motivationen - men det gør kiloene til gengæld ikke.

Jacob Søndergaard guider dig gennem en række træningsformer i videoen øverst oppe og kommer med gode råd til hvilken træningsform, der passer til dig.

Har du har brug for mere viden og måske et kærligt spark bagi, så starter Go' Kur på mandag - og du har også stadig mulighed for at melde dig til Go' Maraton. Læs mere om både Go' Kur og Go' Maraton via linkene i boksen til højre.