Løber du i den forkerte side?

Nogle løbere brokker sig over, at mange andre løber i den forkerte side på stien - men hvilken side er egentlig den rigtige?

Julekiloene bliver raslet af på de danske veje og stier i disse uger, men den ekstra trængsel i de populære løbeområder i skoven og langs åen stiller også tvivl om, hvilken side løberne skal befinde sig i.

Ifølge færdselsloven skal løberne opføre sig som gående og derfor løbe i venstre side eller så langt ude i rabatten som muligt, men på skovstier og stier langs åen er det lidt mere diffust, hvor løberne skal placere sig.

Over for tv2.dk oplyser Rigspolitiet dog, at en god tommelfingerregel er, at løbere skal holde sig til venstre på skovstierne og løbe "mod kørselsretningen".

Meget smalle stier undtaget

Der kan være visse undtagelser, eksempelvis på meget smalle stier, men som udgangspunkt gælder det altid, at løberne og andre trafikanter skal vise hensyn, så ingen er i fare for at komme til skade, lyder det fra Rigspolitiet.

Selv om man har familiens lille ny med sig på løbeturen i en barnevogn eller lignende, ændrer det i øvrigt ikke ved, at man fortsat kategorises som gående ifølge færdselsloven. Det samme gælder i øvrigt også skiløbere, skøjteløbere og kørestolsbrugere.

Løbere må i øvrigt kun klare den daglige løbetur på cykelstien, hvis der ikke er et fortov ved siden af. Når der løbes på cykelstien, må det ikke være til ulempe for eventuelle cyklister, så løberne skal altså så langt ud i siden, at de ikke løber i vejen.