Sundhed

Sukker hjælper dig over influenzaen

Kæmper du med at komme til hægterne efter en omgang influenza? Så kig med her og få et par enkle tricks til, hvordan du hurtigere bliver frisk igen.

Forårsinfluenzaerne raser og vælter flere af os omkuld med forkølelse, feber og ondt i kroppen. Men med lidt ekstra sukker i maven, kan du faktisk hurtigere komme på højkant igen.

"Når man har feber, sker der det, at kroppen bruger energi til at skabe små muskelrystelser. Energien hertil kommer fra musklernes sukkerdepoter, som ved sygdom altså bliver hurtigere opbrugt - og man går sukkerkold," forklarer ernæringsekspert Christian Bitz.

For at slippe af med de ømme muskler, som skyldes, at sukkerdepoterne er i bund, og komme hurtigere på højkant igen, hjælper det derfor at fylde sukker på kroppen. Og her er cola faktisk et fornuftigt valg:

"Faktisk er cola næsten bedst, fordi det bliver optaget hurtig", lyder det fra Bitz, som understreger, at det selvfølgelig ikke går at drikke cola light, da sødestoffer ikke indeholder energi som sukker.

Hvis du er syg i længere tid, har kroppen dog brug for mere end bare sukker for at komme sig - Ikke mindst for proteiner. I videoen øverst oppe giver Christian Bitz dig eksempler på, hvad du skal spise og drikke for at booste dit indtag af proteiner.