Sundhed

Go' Form: Få dit livs bedste krop uge 3

Af Valeria Lima, Ernæringsekspert hos Fitness & Sports Akademiet

Efter to uger med et minimum af kulhydrater, savner du sikkert din yndlingsmad. Nu får du den tilbage.

Du er nu nået til tredje uge af Go' Form: 'Få dit livs bedste krop'-kuren. I denne fase kan du nu genindføre nogle af de fødevarer, du har undgået i de første 2 uger.

Nu skal du udvide din diæt, så den inkluderer flere fødevarer, der er sunde og næringsrige. Nu er der plads til yoghurt om morgenen, rugbrød eller en sushi-aften med vennerne. Det er de gode fødevarer - dem, du kan tåle, og som stadig støtter dit vægttab.

Guide til, hvordan du genindfører fødevarer

1. Genindfør en ny madvare hver tredje dag. Når du starter med at genindføre de forskellige fødevarer, er det vigtig at gøre det i ro og mag og kun indføre en ny madvare hver tredje dag. Vær opmærksom på det, du tilføjer, og hold øje med eventuelle reaktioner. Hvis du føler ubehag, så lad være med at spise den specifikke madvare.

2. Skriv maddagbog. Det kan være lidt svært at vurdere, hvordan fødevarerne påvirker dig, når du introducerer dem igen. Det kan derfor være en god ide at skrive maddagbog.

Det vil give dig mulighed for at se, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Det giver dig også mulighed for at spore ændringer i din spiseadfærd, ændringer i din vægt, og det får dig til at være opmærksom på, hvad du egentlig spiser.

3. Sammensæt selv den mængde af kulhydrater, som passer dig. Der findes ingen almene standarder for, hvor mange kulhydrater vi kan spise og stadig tabe os eller bibeholde vægten. Har du behov for at tabe dig, har du stadig behov for 50-60 gram om dagen (nogle har brug for mindre), og hvis du er meget fysisk aktiv, har du brug for mere.

Den bedste måde er at prøve dig frem med forskellige mængder og se, hvordan du reagerer.

Begynd med bærrene

Vores forslag er, at du begynder med bær (hvis du altså fjernede alle frugter i Fase 1). Korn bør være det sidste, du genindfører.

Usunde fødevarer som pizza og pasta kan også spises en gang i mellem. Livet ville være for kedeligt uden og det skader ikke at spise det en sjælden gang.

Find det niveau af kulhydratindtagelse, der passer dig, og hold dit vægttab på et moderat niveau og med en moderat hastighed.

Din mad - og træningsplan for uge 3 ligger klar til brug i boksen til højre. Husk du skal veksle mellem træningsprogram A & B.