Sundhed

Derfor smugspiser du, når du er alene

Hånden på hjertet - smugspiser du også, når du er alene? Hvis du gør, så fat mod - du er ikke alene!

En undersøgelse viser, at rigtig mange af os foretrækker at spise vores favoritmad alene - og det hænger nøje sammen med, at vores favoritmad tit hører til i den usunde ende af ernæringsskalaen.

Sådan gør vi:

- 86 % af os foretrækker, at spise vores favoritgodter, når vi er alene

- 71 % har gemt papir eller emballage langt nede i skraldespanden for at slette alle spor

- 19 % af os indrømmer at have smugspist af venindens eller kærestens tallerken, mens hun/han var på toilettet

Det er således sjældent gulerødder og kildevand, der kommer på bordet, når vi rigtig skal hygge os alene uden kæresten. De fleste af os tyer til søde og fede alternativer - og vi er ikke meget for at indrømme det.

Vi sletter vores spor

Faktisk vil vi gå ret langt for at slette sporene efter vores syndige måltider. Det afslørende chokoladepapir eller chipsposen ryger derfor nederst i skraldespanden. Og vi står gerne på hovedet for at få den gemt under den sammenfoldede mælkekarton, så vi kan slette alle spor.

- Det er helt almindeligt at spise anderledes, når du er alene. Alle gør det, men der er ingen, som ved, at alle andre også gør det, siger lægen Michelle May.

Men hvorfor gør vi det så? Ja, det er der faktisk en rigtig god forklaring på - den forbudte og usunde mad smager jo godt, og det er både din krop og din sjæl enige om.

En dejlig lykkerus

- Maden stimulerer frigørelsen af endorfiner, kroppens eget lykkehormon, som er tusind gange stærkere end heroin, siger psykologen Julia Ross til Health.com.

Og når du så ovenikøbet spiser din mad i hemmelighed, tilfører du din krop endnu flere endorfiner - så alt i alt får du et skønt lykkekick, som du ifølge eksperterne skal passe på, du ikke bliver afhængig af.

Men, nu skal der ikke gå for meget løftet pegefinger i den - skal du være alene hjemme i aften, vil vi derfor slutte af med at ønske dig rigtig god og syndig fornøjelse med den usunde mad!

Kilder: Health.com, Dinside.no