Sundhed

Er bikinien forbudt for kvinder over 40?

Er du fyldt 40, så kan du godt begrave din bikini. I hvert fald, hvis du vil rette dig efter en undersøgelse foretaget af isme.com. Her svarer 70 procent af de adspurgte kvinder nemlig, at bikinien er no-go for kvinder, der har forladt 30erne. Men kan det nu være rigtigt?

Undersøgelsen er foretaget i forbindelse med lanceringen af en bikinikollektion til modne kvinder fra isme.com, som den 59årige supermodel Marie Helvin lægger krop til. Og lader man blikket falde ned over hendes bikiniklædte krop, synes der ikke umiddelbart at være noget, hun burde skjule - selvom hun altså er et godt stykke over de 40.

Modellen selv ser da heller ingen grund til, at hun eller nogen anden for den sags skyld skal gemme kroppen væk, fordi man ikke længere er en vårhare:

"Hvem siger, at kvinder skal nægtes retten til at gå i bikini alene på grund af deres alder? Som alle andre kvinder, har jeg oplevet, hvordan min krop har forandret sig med tiden," lyder det ifølge marieclaire.co.uk fra Marie Helvin, som tilføjer:

"Og som årene går, lærer man sig selv bedre at kende og lærer, hvad der fungerer for en i takt med, at det med alderen bliver mere vigtigt at finde tøj, der passer, fremhæver det rigtige og hjælper en med at overvinde de problemer med selvværdet, som mange kvinder deler."

Er det forbudt med bikini, når man er fyldt 40?

Mens 70 procent af de 2000 adspurgte kvinder i undersøgelsen altså mener, at det skal være slut med at sole maven, hvis du er kvinde og over 40, så er mange af de kvinder, som faktisk tilhører den kategori uenige.

Således er over halvdelen af de adspurgte kvinder over 50 ifølge dailymail.co.uk enige med Marie Helvin i, at det ikke er alderen, som skal afgøre, hvorvidt man skal pakke bikinien væk, og lade den blive der for eftertiden.

Hvad mener du? Gælder det, at man er fyrre, fed og færdig, når det drejer sig om retten til at springe i en bikini og vise formerne frem på stranden? Stem i boksen ovenfor og skriv en kommentar på Facebook via linket i bokse til højre.