Sundhed

Sex-lystne singlekvinder får for lidt

Danskerne får for lidt sex. Der er i hvert fald tilfældet for halvdelen af os, viser nye undersøgelse foretaget af Wilke for Newspaq. Og de mest underernærede er gifte mænd og singlekvinder.

Mens de adspurgte kvinder mener, at de ikke får sex nok, fordi de er singler, giver de gifte mænd i undersøgelsen i stor stil deres koner skylden for, at der ikke er nok aktivitet i soveværelset. Og sidstnævnte mener sexolog og præst Benedikte Vejlby Bakkesgaard, der kan være en ganske god forklaring på:

"Hvor en mand måske typisk kan synes, at det kan være fint nok med et lille put, når vi kommer i seng, så synes kvinden måske, at der skal være linet op til det et par timer i forvejen," siger hun til Newspaq.

For mange kvinder kan det altså - modsat mænd - være svært at komme i stødet, hvis hovedet og hverdagen er fyldt op med pligter og gøremål, der skal udføres. Kvinders trang til planlægning står med andre ord i vejen for mange mænds sexliv.

Single-status skyld i sex-mangel

For singlekvinder er det imidlertid ikke børnepasning, vasketøj, rengøring og indkøb, der spænder ben for sexlivet men derimod ganske enkelt en manglende partner. Ifølge undersøgelsen giver de nemlig deres single-status skylden for det skræntende sexliv.

Men det må de nu selv ligge og rode med, hvis man spørger ejer af dating-sitet dating.dk Morten Wagner, som mener, at mange kvinder har svært ved at få stillet deres lyser, da de simpelthen er for kræsne i deres søgen efter en partner, hvor de kun tager til takke med en, som matcher alle krav:

"Hvis man kun vil have sex med sin næste ægtemand, eller en potentiel næste ægtemand, så bliver det jo lidt sværere," lyder det således fra Morten Wagner til Newspaq, som tror, at singlemænd ikke i samme grad mangler sex, idet de ikke er så kræsne.