Guide: Her er de fedeste træningsapps

Hvis du hører til dem, der foretrækker at styre din træning selv, kan du hente hjælp og motivation i de populære træningsapps.

Journalist ved Magasinet Mobil, Jørgen Rudbeck, gennemgår her de fire mest populære:

Endomondo: Den helt igennem klassiske løbeapplikation, som over 10 millioner brugere verden over brugere. Og så er appen dansk. Den kan alt det, som en løbeapp skal kunne.

Du kan f.eks. løbe og måle, om de kilometer, som du løber, rent faktisk ikke er længere, lave indlagte interval-træninger, sætte dig selv mål og løbe mod dine egne tider, løbe mod venners tider og til sidst poste det hele på Facebook. I appen sidder der også en træner som kan sættes op til alt muligt fra at give heads-up for hver kilometer til at komme med rosende ord, når du runder et mål

Fitocracy: Den her meget omfattende app er alt det, som Endomondo er for den løbende - nede i træningscenteret.

Man præmieres hele tiden for de ting, man laver, og der er er en god underholdende vibe i applikationen, så man føler sig ikke presset af en irriterende træner, som man måske nogen gange kan komme til. Medaljerne og pointene havner på skuldrene af den som træner, i samme hastighed som man kommer i bedre form og bliver større.

Der er i denne app et meget stort fællesskab, hvor man ligesom i andre apps kan konkurrere med venner og grupper, men der er også en meget stor community-del, som handler om at hjælpe og inspirere hinanden til at komme videre med træningen, der godt kan komme til at virke monoton og ens, hvis man ikke er den største træningsnarkoman. Den kan gøre det lidt sjovere at gå ned i centeret. Hvis man er kørt lidt død, så er det en god motivations app.

6 Pack Promise: Lover som navnet antyder, at du får en sixpack, når du bruger denne app. Man kan vælge, hvor meget tid man vil bruge på at få sixpack, og så er det ellers bare med at tjekke videoerne ud, hvor en fyr, der mest af alt ligner Chuck Norris, viser, hvordan den enkelte øvelse skal udføres.

Øvelserne indeholder en god håndfuld forskellige øvelser, som man alle kan se i de små videobidder.

ShapeUp: En app, der handler om kost. En meget omfattende app, som kræver ret meget arbejde og rutine, men som med lidt indsats kan blive den ultimative hjælper, hvis man gerne vil have lidt styr på, hvor meget der ryger indenbords.

En sjov feature er, at den kan scanne varer, så man allerede nede i supermarkedet kan se, hvor mange kalorier man lægger i kurven. Det virker.

Appen rummer alt fra dagbog over måltider til oversigter over madindtag og øvelser, der kan hjælpe dig i gang med vægttabet.

Se Jørgen Rudbeck gennemgå de forskellige apps i videoen øverst på siden.