Yoga hitter - sådan kommer du i gang

De store stjerner, både i Hollywood og herhjemme, har længe været vilde med yoga. Og lige nu hitter motionsformen som aldrig før. Hvis du er endnu ikke har prøvet kræfter med yogaen, er det måske nu, du skal i gang. I dag findes der nemlig så mange forskellige former for yoga, at alle kan være med, uanset form og træningsniveau.

Men hvad er det, der er så fantastisk ved yogaen? Yoga- og meditationslærer Simon Krohn er ikke i tvivl:

"Yoga er mange ting - det er både en gammel selvudviklingstradition, og så er det samtidig hårdt arbejde, stræk og bøj, sved på panden og en god gang udstrækning til sidst," siger Simon Krohn.

"Det er muligt at lave yogastillingerne på en måde, hvor du bare hviler, og så er det muligt at lave dem på en måde, hvor de ligger lige på kanten af din ydeevne - det kommer helt an på, hvilken lærer du kommer i kløerne på," fortsætter han.

Lad dig ikke forvirre

Der findes mange forskellige former for yoga, og alene de mange forskellige navne kan forvirre:

"Det er en jungle, men lad være med at gå op i , hvad det er for en type yoga, du går til - i hvert fald i starten, det vil bare forvirre dig. Hvis du får noget anbefalet, så prøv det af, og eller så bare tjek, at det hold, du melder dig til, er på begynderniveau. Undersøg eventuelt om det er en dynamisk form for yoga, eller om det er mere stille og roligt. Og ellers handler det mest af alt om, om du er på bølgelængde med læreren," siger Simon Krohn.

Yoga er kendt for at rumme træning for både sind og krop, og for at give overskud på et fysisk og et psykisk plan. Simon Krohn synes, at det er vigtigt, at du har begge dele med i din træning:

"Jeg er fortaler for, at begge dele skal med, jeg tror at kroppen er en fantastisk måde til at dykke ned i de mere eksistentielle lag," siger Simon Krohn.

Mød Simon Krohn og yogaudøver Martin Peter Høj i videoen øverst på siden - og blev inspireret til selv at komme i gang.