Sundhed

71-årige Birte: Jeg har fire faste elskere

Er der stadig gang i lagnerne hjemme hos bedstemor eller er kærlighed og sex kun forbeholdt unge mennesker? En helt ny bog, "Elsk hele livet" er på gaden i dag. Den sætter fokus på ældres sexliv og tager os med helt ind i 24 seniorers soveværelser.

Og i Birtes soveværelse bliver der i hvert fald andet end sovet. Efter i mange år at have levet i et helt almindeligt ægteskab, hvor der ikke skete det store, som hun selv udtrykker det, har hun i en alder af 71 år nemlig atter fundet gnisten - og hendes kærligheds- og sexliv er blomstret op:

"Jeg har fundet stjernerne. Jeg var gift i mange år med to forskellige mænd og havde et almindeligt ægteskab. Det blev ikke til det store. Men så lærte jeg en mand at kende over nettet. Og så talte vi om g-punktet, og det kom han og viste mig en dag. Og det var godt. Det var rigtig godt," fortæller Birte og fortsætter:

"Jeg har nu fire faste elskere, som er mellem 40 og 70 år. Jeg skifter ud en gang i mellem. Der er en enkelt, der har overnattet, men ellers får de ikke lov til at overnatte. Jeg skriver til dem, at jeg trænger til dem, ellers så skriver vi sammen og aftaler at mødes."

"Datingsider har startet mit nye liv," lyder det endvidere fra Birte, som synes det er synd, at mange ældre ikke er seksuelt aktive, da hendes erfaring er, at sex bliver bedre med alderen i takt med, at man lærer sin krop og sine lyster bedre at kende.

Du kan møde Birte i videoen ovenfor, hvor også 71-årige Birgit inviterer os med ind i sit soveværelse. Og så kan du møde Maria Fonfare, der har forfattet bogen "Elsk hele livet", hvor såvel Birte som Birgit og en masse andre seniorer fortæller åbent om deres sexliv.