Sundhed

Derfor gør dans dig glad

Dansefeberen har ramt Danmark og der er masser af gode grunde til at danse. Her får du forklaringen på, hvorfor dans gør dig glad.

Dans er livsglæde og energi. Dans er sjovt, bringer smilet frem og er balsam for krop og sjæl. Måske kan dans ligefrem bruges som "medicin" mod dårligt humør og depression? Vi mennesker er lavet til bevægelse, og krydret med glad musik og kontakten til en eventuel dansepartner er der garanti for en stigning på "humørbarometeret".

Slip kontrollen

Dans kan også fremkalde følelser, da det får os til at slippe den kontrol, som kan være nødvendig i en travl hverdag, men som også hæmmer os mentalt.

Og endelig kan dansen give os øget kropsbevidsthed, da det er en oplagt måde at bruge din kreative side på. En bevægelse fører til en ny, og med bevægelser kan du eksperimentere med din krop. Når du danser, kan du forsøge at tænke over, om der er dele af kroppen, som føles mere stive end andre. Om du bruger armene mere end benene, eller hvordan din vejrtrækning er i maven eller øverst i brystkassen.

Ren feelgood

Det er derfor svært at sige noget negativt om dansen. Den gør dig glad, giver dig motion, og ikke mindst kan den give dig den kropsbevidsthed, som fortæller, hvad der føles godt og mindre godt for kroppen. Et redskab, som du i din hverdag kan bruge til at mærke efter, om du belaster kroppen unødvendigt eller ej.