Sundhed

Mindfulness er ingen mirakelkur mod stress

Arbejdsgivere sender i stor stil deres medarbejdere på kurser i mindfulness for at afhjælpe stress på arbejdspladsen. Det er imidlertid en helt forkert strategi, mener eksperter.

Danmark oplever nærmest en tsunami af interesse omkring mindfulness. Selvhjælpsbøger om åndedrætsøvelser til at bekæmpe stress ligger på bestsellerlisterne.

En app med introduktion til mindfulness er på rekordtid downloadet af mere end 20.000 danskere. Og kursusudbyderne melder om fulde huse til foredrag og kurser om emnet.

Men ifølge flere eksperter i Ugebrevet A4 kan man ligeså godt spare mindfulness-kurset og tage en "morfar" under skrivebordet.

Mindfulness er en bestseller

En af Danmarks største udbydere af mindfulness-kurser er kursusvirksomheden Confex. Administrerende direktør Lars Matjeka fortæller, at mindfulness er en bestseller i både København, Aarhus, Aalborg og Kolding.

"Vi har fyldte hold, og på et introduktionskursus kan der godt være 100 deltagere. Der er en overvægt af kvinder, men ellers kommer deltagerne fra både den private og offentlige sektor, fra alle brancher og lige fra den administrerende direktør til den almindelige medarbejder," siger Lars Matjeka.

Kokke, tjenere, opvaskere og stuepiger på Fjordline i Hirtshals er blandt dem, der har lært at trække vejret dybt på et kursus i mindfulness. Og ifølge hotelmanageren på Fjordline, Peter Steen Rohrberg, var det en kæmpe succes.

"Vi gennemførte kurset i januar, og i dag bruger et sted mellem 30 og 40 procent af medarbejderne stadig mindfulness-øvelserne i hverdagen. De var glade for kurset, og det betyder, at vi har mindre stress og mere tilfredse medarbejdere i dag. Samtidig giver det også en bedre service overfor kunderne, når medarbejderne trives bedre," siger Peter Steen Rohrberg.

Mindfulness kurerer ikke stress

Men det er helt forkert at tro, at mindfulness kan løse stressproblemer, advarer flere eksperter.

Når omstruktureringer, prikkerunder og nedskæringer skaber dårligt arbejdsmiljø kan arbejdsgiverne ikke løse problemerne ved, at den enkelte medarbejder lærer at meditere til bestemte åndedrætsøvelser, lyder det fra psykolog og arbejdslivsforsker på Aalborg Universitet Einar Baldursson.

Mindfulness er ifølge Baldursson revet ud af sin oprindelige sammenhæng og forfladiget ubegribeligt meget.

"Nu er den et budskab om, at du kan opnå lykke og opretholde dit helbred ved at regulere på dit indre psykiske miljø. Det er altså mennesket selv, der fejler noget, og det er ens indre egenskaber, der er utilstrækkelige."

"Dermed sker der en voldsom individualisering, der indebærer, at den enkelte gøres ansvarlig for sit eget ubehag og sine egne gener, og derfor er man også selv ansvarlig for at få ny energi og undgå stress," påpeger han.

Arbejdsgiverne fralægger sig ansvar

Med andre ord pålægger arbejdsgiverne den enkelte medarbejder at løse nogle stressproblemer, der som hovedregel er skabt af arbejdsgiveren. Ifølge Einar Baldursson frikender arbejdsgiverne i disse år sig selv for opgaven med at investere i et godt arbejdsmiljø.

"Det er grundlæggende galt at individualisere arbejdsmiljø- og stressproblemer på den måde. Vi kan ikke bygge et erhvervsliv op på, at den enkelte medarbejder gøres ansvarlig for noget, der hører det fælles miljø til. Den her individualisering fjerner opmærksomheden fra at forbedre arbejdsmiljøet," fastslår han.

En effektiv 'power nap' på arbejdet

Han bakkes op af ledelsesforsker og antropolog på Københavns Universitet Karen Lisa Salamon. Ifølge hende er der stor uenighed omkring effekten af meditation.

"Virker bøn? Virker søvn? Virker meditation? Det er godt at sove, men hvor meget, hvor længe og hvordan? Det er klart, at mindfulness har nogle effekter, men præcist for hvem og hvilke effekter er der stor uenighed om," påpeger hun.

Det centrale er for hende, at mennesket har brug for pauser. Og især på en moderne arbejdsplads, hvor kravene til den enkelte hele tiden stiger. I antropologens optik kunne teknikken lige så godt kaldes fokuseret dagdrømmeri, selvbearbejdede afslapningsmetoder eller en lur.

"Det er langt mere acceptabelt at gå til undervisning i mindfulness end i, hvordan jeg tager en effektiv 'power nap' på arbejdet. Måske fordi det lyder for meget som en gammeldags morfar, og det er ikke så fint som at dyrke mindfulness," lyder Karen Lisa Salamons vurdering.

Kan være skadelig i hænderne på ukyndige

Einar Baldursson understreger, at de populære kurser er den helt forkerte måde at løse stressproblemer på. Han sammenligner det med smertestillende medicin. Det kan være særdeles nyttigt at mildne smerte med, men hvis problemet ikke løses, bliver skaden større.

"Vi kan også lave en parallel til kirurgi. Vi kunne jo ikke drømme om at synes, at det var i orden, at slagtere udbød deres ydelser som plastikkirurger. Uanset det faktum, at de er fantastisk dygtige til at arbejde med knive, så ville der være en for stor og helt uomgængelig risiko ved at lade slagtere udføre plastikkirurgi," fastslår han.

Einar Baldursson mener, at mindfulness er en vidtgående behandlingsteknologi, der brugt af professionelle til et relevant formål kan være gavnlig, men det modsatte i hænderne på ukyndige.

"Hvis mindfulness bruges af amatører og kvaksalvere, er den i bedste fald virkningsløs, men den kan også medføre betydelige problemer på længere sigt, fordi der netop ikke gøres noget ved årsagerne til din stress," siger han.

Mest af alt minder mindfulness den anerkendte arbejdsmiljøforsker om den mirakelmikstur, som blev solgt i det vilde vesten.

"Nogle gadehandlere rendte rundt og solgte flasker med mirakelvand, ofte med betydelige mængder sukker og alkohol. Det har virkning. Det betvivler jeg ikke. Men det virker hverken mirakuløst eller hensigtsmæssigt," understreger Einar Baldursson.

Mener kritikken rammer ved siden af

Administrerende direktør Lars Matjeka fra kursusvirksomheden Confex mener, at årsagen til at mindfulness er blevet så populær herhjemme er, at danskerne både i deres arbejdsliv og privatliv hele tiden skal yde mere og mere. Kravene stiger i takt med den teknologiske udvikling, hvor vi hele tiden bombarderes med e-mails, telefoner, nyheder.

"Vi skal hele tiden levere mere og mere med færre og færre ressourcer. Og samtidig skal vi være på hele tiden. Hvordan forholder vi os til det uden at gå ned med stress, hjertekvababbelser og alt muligt andet?

Mindfulness har fået sin berettigelse, fordi den rummer nogle teknikker til at holde støjen ude. Og så er det en super enkel teknik, og det er noget, alle kan finde ud af," fastslår han.

Derfor mener Lars Matjeka også, at forskernes kritik rammer ved siden af.

"Arbejdsgiverne hjælper jo bare den enkelte medarbejder ved at give dem nogle værktøjer, som de kan bruge både arbejdsmæssigt og privat," siger han.