Sundhed

Mænd tænker på sex, søvn og mad

Mænd tænker oftere på sex end kvinder gør, viser undersøgelse. Men det er ikke det eneste, de bruger deres tanker på. Hankønsvæsner tænker nemlig også ret så ofte på mad og søvn.

Sådan lyder det fra sexolog og parterapeut Rikke Thuesen, som bekræfter, at det rent faktisk forholder sig sådan, at mænd bruger langt mere tid på at tænke på sex, end kvinder gør. Det kan de dog ikke rigtigt selv gøre for, som hun formulerer det, da det hovedsaligt skyldes biologi.

"Det mandlige kønshormon testosteron ansporer målrettede handlinger, som kan gå i retning af at opfylde drifter og basale behov. I gamle dage betød det blandt andet at forsvare sig, at nedlægge bytte og at forplante sig, " fortæller Rikke Thuesen til tv2.dk.

"Selvom dette i dag ikke på samme måde gør sig gældende, aktiverer testosteronet til stadighed lyst og drifter samt målrettet handling for at opfylde disse basale behov," fortsætter Rikke Thuesen og tilføjer, at undersøgelser således også viser, at mens mænd tænker meget på sex, så tænker de ligeledes også en del på mad og søvn.

Lidt firkantet sagt vil det sige, at idet testosteron påvirker tanker og handlinger i retning af at opfylde basale drifter så som forplantning, sult og hvile, vil mænd naturligt oftere tænke på netop sex, mad og søvn, da deres testosteronniveau er højre end kvinders.

Gode oplevelser fodrer tankerne

Ud over at testosteron påvirker, hvor ofte man tænker på sex, spiller ens syn på sex også en rolle i, hvor tit tankerne falder på akten, lyder det fra Rikke Thuesen.

Hvis man er positivt indstillet over for sex, nyder det og har gode oplevelser i baggagen, så vil man naturligt også tænke mere på det, end hvis ens syn på sex er negativt, og man ikke har oplevelsen af, at det er noget særligt.

"Hvis man er således en driftstyret mand med masser af gode seksuelle oplevelser i baggagen, så vil der med garanti blive tænkt en del og ofte på sex," slutter Rikke Thuesen med et smil.