Sundhed

Her er pillen, der fjerner rynker

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men du kan faktisk få piller, der forhindrer rynker.

En lille pille dagligt og kragetæer og hønserøv forsvinder. Det lyder for godt til at være sandt, men forskning viser nu, at kosttilskud mod rynker virker.

En britisk plastickirurg har undersøgt skønhedsbranchens anti-age pleje og her viser det sig, at det faktisk godt kan betale sig at spise kosttilskud, der holder huden ung, en undersøgelse, der også bakkes op af danske eksperter:

- Det er korrekt, at kosttilskud kan øge kollagenindholdet i huden, hvilket forynger huden, fortæller professor i dermatologi, Peter Bjerring til tv2.dk

På det danske marked er det kun Imedeen, der har dokumenteret effekt, men den engelse undersøgelse, hvor 500 kvinder deltog, indeholdt også Strength Within fra Dove spa og Perfectil, der begge er engelske mærker, der ikke fåes i Danmark. Fælles for dem alle er, at de udmærkede sig i det engelse forsøg ved, at give tydeligt yngre hud med færre rynker og kragetæer.

Dansk pille er førende

Den danske ekspert, Peter Bjerring, har været konsulent på uvildige forsøg med Imedeen og her viser det sig også, at den danske pille, efter et års indtagelse, giver en markant yngre hud med et øget kollagen-indhold:

-En undersøgelse med ultralyd til at bedømme hudens indhold af kollagen, og overfladerynkemåling foretaget på siliconegummiaftryk af hudoverfladen, viser at den danske pille Imedeen øger kollagenindholdet i huden og dermed har foryngende virkning, siger Peter Bjerring til tv2.dk

En af Danmarks førende skønhedsskribenter bakker også op om de hudforyngende pillers virkning:

- Kort sagt handler det om, at made den springmadras af bindevæv, som holder huden spændstig og sund at se på. Ved indefra at give den mere af det, den selv består af, altså især kollagen som er små proteindele, så vil der være en effekt. Og gerne sammen med fremtidsbeskyttende antioxidanter, bestående af grøntsager og gode olier, fortæller Anette Kristine Poulsen til tv2.dk

Piller, olie og peeling er vejen frem

De to danske eksperter er dog enige om, at pillerne er et godt supplement, men at kosten også har stor betydning, hvis et ungdommeligt udseende skal beholdes:

- Omega3 fedtsyrer er guf for huden. Der er faktisk ikke alt det gode, Omega3 efterhånden får skyld for. Som en smidiggørende, hudkærlig superbabe med anti-inflammatoriske evner - det vil sige med evne til at dæmpe rødme og betændelse i huden, siger Anette Kristine Poulsen.

Og hvis det ikke er nok med, hverken god mad og kosttilskud, så har hudlægen et par ekstra tricks i ærmet:

- A-vitaminsyrecreme, laser, IPL behandling og peeling med organiske syrer. Især laserbehandling virker altid meget effektfuldt. Der er en række forskellige teknikker, som kan anvendes alt efter, hvor kraftige rynker, som skal behandles og efter hvor kraftige bivirkninger, som patienten vil tolerere. Jo mere besvær patienten vil tåle, jo bedre resultat kan garanteres, fortæller professor Peter Bjerring til tv2.dk.

Ingen af hverken de danske eller engelske forsøg har meldt om nogen former for bivirkninger.

Kosten har også stor indvirkning på din hud og her er GO'kur 2013 en stor hjælp. Følg linket til højre og bliv både slankere, smukkere og strammere i huden.