Sundhed

GO' kur: Thomas tabte 40 kilo. Nu hjælper han andre

- Jeg skal aldrig ud af den glidebane igen! Sådan lyder det fra Thomas Wiigh Larsen, der lukkede munden, lettede røven og tabte 40 kilo på GO' kur. Nu hjælper han andre med at tabe sig.

Han har cyklet til Paris, løber jævnligt og er blevet 40 kilo lettere. Modellen er GO' kur, hvor der er kommet helt nye boller på suppen i Thomas Wiigh Larsens liv. Trods hårde og sure dage har han ikke fortrudt, at han meldte sig til GO'kuren og tvang sig selv til at lære om sund livsstil, kost og motion.

Sådan her sagde han eksempelvis, da tv2.dk mødte ham i 2011: - Da jeg startede med kuren, var jeg mange gange tæt på at give op. Indkøbslisterne var lange og opskrifterne uoverskuelige, og der var faktisk mange gode grunde til at droppe det hele. Det forsøgte jeg i hvert fald at overbevise mig selv om, men i virkeligheden var det jo bare undskyldninger for ikke at holde kuren, men bare fortsætte som jeg plejede - det var jo det nemmeste, siger Thomas Wiigh Larsen.

GO'kursist på andet år

Men Thomas har ikke sådan ladet sig slå ud, men er hængt i med kostprincipperne også efter at GO'kuren stoppede. Ikke en gang en gang stress i efteråret 2012 har kunnet slå ham ud:

- Jeg skal aldrig tilbage til den glidebane igen. Jeg har stået med den ene fod på den, fordi det var svært at holde kursen, da jeg var ramt af stress, men jeg fik heldigvis trukket foden til mig. Dette er for resten af livet, fortæller Thomas.

Derfor fortsætter han også GO'kurens principper og har holdt fast den sunde levevis.

Motivationen efter kuren

Da Thomas var kommet godt i gang med kuren og efterhånden vænnede sig til de nye opskrifter og sin nye livsstil godt hjulpet på vej af Christian Bitz, var motivationen samtidig helt i top. Den ugentlige hjælp og at blive mål og vejet på TV, var en stærk motivationsfaktor. Da Christian Bitz ikke længere stod klar med både pisk og gulerod, blev kampen for at opretholde den nye livsstil større - det gjorde motivationen heldigvis også. Nu har Thomas også kastet sig over at hjælpe andre på GO'kur:

- Det er en kæmpe fornøjelse og motivation for mig, at hjælpe andre på GO' kur. Vi slås med de samme ting og det er, sjovt nok, de helt simple hverdagsproblemer, der fylder mest. Til det er der bare at sige: Gør det nu bare!, lyder det fra indpiskeren.

Det er især de praktisk problemer, Thomas hjælper GO' kur deltagerne med via GO' kurs Facebook-gruppe, hvor tidligere deltager svarer på de mest gængse spørgsmål om kuren:

- Det vigtigste er, at det skal være nemt og tilgængeligt. Kan du ikke lide nødder, så spis mandler. Er du kræsen, så spis den ret du kan lide, hele ugen igennem. Jeg kan genkende mig selv i alle indvendingerne, og derfor ved jeg også, at man kan komme over det, siger Thomas Wiigh Larsen, der tilføjer:

- Og så er hjælper det da også lidt på motivationen, at udseendet også forandrer sig, så det i dag ikke længere er helt så flovt at smide trøjen, når solen skinner - og så kan man jo også få noget smartere tøj, når vægten ikke længere er så høj, tilføjer Thomas.

Du kan stadig nå med på GO' kur 2013. Følg linket via boksen til højre. Her finder du også link til GO' kurs Facebook-gruppe, hvor tidligere og nuværende deltagere støtter hinanden.