Sådan hjælper du dit barn med mere motion

Fjernsyn og computer fylder fem gange så meget som motion i børns hverdag, viser ny undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed. Her får du gode råd til, hvordan du får puttet mere motion ind i dit barns hverdag.

Når danske skolebørn ikke er i skole, bruger de en stor del af deres tid foran en skærm, mens der ikke bliver brugt meget tid på motion.

Alt efter aldersgruppe og ugedag bruger børnene således blot mellem 19 og 37 minutter på motion, viser undersøgelse fra Rockwool Fondens Forskningsenhed, hvilket er markant mindre end Sundhedsstyrelsen anbefalingerne på 60 minutter om dagen.

Motion smitter - og behøver ikke være besværligt

For at børn til dagligt for den anbefalede mængde motion gælder den på den ene side, at forældrene selv kommer mere op ad sofaen, da børnene så vil være mere tilbøjelige til at følge efter. Hvis man sammenholder forældre og børns motionsvaner, viser det sig ifølge undersøgelsen nemlig, at forældre er rollemodeller, således, at deres motionsvaner smitter af på børnene

På den anden side, handler det også om at motivere børnene til at bevæge sig mere i det hele taget. Og her behøver der ikke nødvendigvis være tale om, at de skal følges til fodbold, dans, svømning og så videre, hvilket det måske kan være svært at finde tid til i en travl hverdag.

For børnenes daglige motion behøver hverken foregå i en fodboldklub eller i svømmehallen. Det kan ligeså godt ske ved en rask sneboldkamp, ved at rydde indkørslen for sne, ved at støvsuge værelset eller andre dagligdags aktiviteter.

Sådan sørger du for motion nok til dit barn

Hvordan aktiviteterne på en skoledag kunne se ud for at opfylde dit barns daglige behov for en times motion, ved Charlotte Demant Klinker, projektleder og ph.d.-studerende ved Syddansk Universitet, noget om.

Og i artiklen "En sneboldkamp er også motion", som du finder via linket i boksen til højre, kommer hun med to konkrete bud på en hverdag med aktiviteter, der kan bruges som inspiration i efterårs/vintermånederne.