Sundhed

Sådan passer du på din hud i kulden

Er dine hænder tørre som sandpapir, dine læber sprukne, og synes rynkerne omkring øjnene at stå lidt tydeligere frem end ellers? Så kan det meget vel skyldes det kolde vintervejr. Kig med her og få gode råd til, hvordan du beskytter din hud i kulden.

Vintervejr med kulde og blæst kræver, at du giver din hud den rette beskyttelse, hvis den ikke skal tørre ud og blive ru og irriteret.

Mens dine hænder og dit ansigt er særligt udsatte, når kulden begynder at bide, så er det en god idé at give hele din krop lidt ekstra pleje, når temperaturerne falder - og vinden blæser lidt koldere.

Og hvordan du bedst gør det, fortæller skønhedsredaktør fra Cover, Liv Winter dig i videoen ovenfor, hvor hun blandt andet giver dig en indføring i forskellen mellem vinterpleje og sommerpleje af din hud.

Desuden kan du nedenfor finde gode råd til, hvad du skal gøre for at holde huden blød og lækker i vintervejret.

Pas på krop og ansigt:

1. Rens kun forsigtigt og undgå skrub - det kan bare forværre irritationen.

2. Tag kun korte og ikke for varme bade, så vandet ikke dræner din hud for fugt.

3. Smør dig ind i bodylotion eller creme over hele kroppen hver dag.

4. Beskyt din ansigtshud med minimum SPF 15 hver eneste dag

Husk også hænderne:

1. Husk vanter når du skal ud, så også dine hænder beskyttes mod kulde og blæst --- også hvis du bare lige skal et smut.

2. Køb en god håndcreme, og hav den altid med dig i tasken (Brug den ofte)

3. Gnid engang imellem dine hænder ind i en god olivenolie og lad det så sidde natten over. Brug et par bomuldshandsker, så du ikke fedter dig selv og sengetøjet. til.

Og glem ikke læberne:

1. Invester i en god læbepomade, meget gerne med minimum SPF 15. Brug den flittig og undgå at fugte læberne med tungen. Vandet i dit spyt, gør kun ting værre.

Ekstra tip

1. Generelt skal du om vinteren gå efter uparfumerede cremer, lotioner og pomader med et højt fedtindhold og et meget lavt vandindhold. Det kan nemlig nedsætte fordampningen fra huden og hjælpe med at genoprette hudens optimale funktion.

2. Luft ud! Tørt og dårligt indeklima giver yderligere udtørring af huden.

3. Undgå også at bruge alt for meget sæbe, det er med til at tørre huden ud. Brug i stedet sprit til at holde hænderne rene.

Via linkene i boksen til højre finder du forslag til gode vintercremer til krop, ansigt og hænder, ligesom du finder produkterne omtalt i videoen.