Sundhed

Forskere: Så grim gør søvnmangel dig

Godmorgen, godmorgen. Forhåbentlig har du fået nok søvn i nat. Forskningen peger nemlig på, at for lidt søvn gør dig grimmere i andres øjne.

Ny research viser, hvad søvnmangel gør for andres opfattelse af dit udseende. Det skriver Daily Mail. 

Det er universitetet i Stockholm, der har fotograferet en gruppe mennesker ad to omgange. En gang efter en god nats søvn - og en gang, efter at de havde været vågne i 31 timer uden så meget som en lur. 

Herefter fik forskerne 40 mennesker til at vurdere hvor trætte og attraktive testpersonerne så ud. Ikke overraskende blev personerne med søvnmangel opfattet som mindre attraktive. Det blev især bemærket, at de trætte testpersoner havde hævede, røde øjne, mørke rande under øjnene, hængende øjenlåg og bleg hud. 

- Ansigter indeholder meget information, ud fra hvilken mennesker baserer deres interaktioner med hinanden. Hvor træt en person ser ud, kan påvirke hvordan andre opfører sig overfor vedkommende, siger Tina Sundelin fra forskerholdet i Stockholm. 

Men samtidig påpeger forskeren, at et træt udseende kan få dine medmennesker til at udvise mere sympati. Så mon ikke du kan få en kollega til at hente en kop kaffe, hvis du ser helt smadret ud her til morgen?