Sundhed

Ny trend: 5-årige går til poledancing

Børn helt ned til 5-års alderen der svinger sig rundt om den populære dansepæl.

Snart vil det ikke være noget sjældent syn, for den populære idrætsform har vundet indpas hos de helt unge, fortæller indehaver af House of Pole Karina Paludan til tv2.dk

- Vi har unge piger i vores studie, hvor den yngste er 11 år. Da jeg startede i 2009, var der ikke så mange unge piger, der gik til poledancing som nu, siger hun til tv2.dk

Den samme tendens oplever de hos Pole Freestyle, fortæller indehaver Camilla Marienhof, der oplever en stor efterspørgsel fra forældre til helt unge piger.

- Aldersgrænsen kommer længere og længere ned. Lige nu har vi en 5-årig, der træner sammen med sin mor, og jeg arbejder på at oprette et "tumlingehold" for børn i 5-11 års alderen.

Ingen sexy-moves

Mange vil nok forbinde poledancing med den dans, som strippere i årevis har praktiseret rundt om i verden. Men i Karina Paludans dansestudie er der ingen aldersgrænse, og det vil måske forarge nogen.

- Jeg har valgt ikke at have en aldersgrænse i mit studie, da jeg ikke ser noget forkert i, at børn poledancer. Hvis man er under 18 år, skal forældrene give skriftlig tilladelse.

- Der er garanteret mange, der vil synes, at det er forkert, men det handler meget om uvidenhed. Hvis en 11-årig pige står i stilletter og gnider sig op ad stangen, så ville jeg da have det dårligt med det.

Derfor er sexede dansetrin i stilletter ikke noget, der bliver praktiseret i House of Pole.

- Vi danser i bare tæer, og vi koncentrerer os om styrketræning og dansen. Det handler om, at de unge laver tricks, danser og har det sjovt. Det øger aktivitetsniveauet på lige fod med akrobatik, og det handler om, at de ikke skal sidde derhjemme og spille Playstation hele dagen, siger Karina Paludan.

Hos Pole Freestyle fokuserer man også på alt andet end det erotiske, fortæller Camilla Marienhof.

- Hos os har vi ikke erotisk poledance, her handler det om akrobatik, dans og bevægelse, siger hun.

Afviser piger under 14 år

Hvor Karina Paludan og Camilla Marienhof oplever, at de helt små synes, at poledancing er interessant, så ser det lidt anderledes ud hos konkurrenten Polestudio, fortæller indehaver Freja Polonius.

- Vi oplever ikke den samme interesse hos os. Vi afviser piger under 14 år, før var aldersgrænsen 16 år men efterspørgsel og interesse gjorde, at vi satte grænsen ned, fortæller hun.

Selv er Freja Polonius ikke interesseret i at undervise piger, der er meget unge.

- Poledancing handler meget om at være kvinde, og der jeg tror, at vores studie tiltaler ældre piger. Det tror jeg handler meget om de projekter, vi laver, og der er vores primære målgruppe kvinder i alderen 20-40 år.

- Men jeg vil ikke afvise poledancing som børnetræning, det er interessant træning, og det er en leg for børn.

Hvad mener du? Er det i orden at børn går til poledancing? Skriv din mening på vores Facebook side her.