Sundhed

Red Barnet: Forkert at børn går til ”poledance”

"Afskyeligt, føj for pokker, no way José."

Sådan lyder nogle af de mange Facebook-kommentarer, der er blevet delt efter, at tv2.dk lørdag skrev om, at helt unge piger går til poledancing.

De fleste af kommentarerne er negative overfor, at børn og unge teenagere dyrker poledancing, da det er noget, der kun er for voksne.

Giver forkerte associationer

Hos Red Barnet lader psykolog Kuno Sørensen heller ikke til at være videre begejstret for den nye trend.

- Akrobatik og dans er god motion for børn. Problemet her er, at man bruger et redskab, som for de voksne giver associationer til noget erotisk, siger han til tv2.dk

- Nu kan jeg ikke vurdere indholdet af selve træningen, men hvis der er tale om, at man lærer små børn erotiske bevægelser, så er det forargeligt.

En moderlig samtale

De dansestudier som tv2.dk har talt med, fortæller at der ikke er noget erotisk ved børnenes træning, men de erkender alle sammen, at de må forholde sig til de fordomme, der knytter sig til poledancing.

Derfor får alle de unge piger, der gerne vil starte til træning i Pole Studio en fornuftig samtale sammen med deres forældre og træningspersonalet, forklarer indehaver Freja Polonius.

- Hvis du står opad en stang på et diskotek, så tror jeg ikke, at drengene kan se det kunstneriske. Det skal forældrene og de unge forholde sig til.

- Den del tager vi en snak om med forældrene og de unge piger. Vi informerer om, at en polestang er noget andet i nattelivet end på en scene, det handler om moderlig omsorg.

Lav navnet om

Men ifølge Kuno Sørensen så bør det slet ikke hedde poledancing, når børn og unge går til det.

- De må kalde det for noget andet. Problemet er, at man viderefører en betegnelse, der associeres med noget seksuelt og erotisk.

- Jeg kan godt se, at det kan være udmærket motion, men man skal skille det fra den voksne verden.

Kan få konsekvenser

Selvom at man kalder det for noget andet, så er det vigtigt at træningen ikke indeholder elementer, der kan lære børnene at sende forkerte signaler.

- Det sagtens få konsekvenser for børnene. De har ikke den fornødne modenhed og indsigt i den voksne seksualitet, men de bliver indøvet bevægelser, der hører den voksne verden til.

- Så lærer de at sende nogle signaler, som de ikke kender konsekvensen af, siger Kuno Sørensen.