Sundhed

Ekspert: Bedste kur mod stress er tv-serier

Man skal holde sig fra træningscentre, butikker og sociale aktiviteter, når man er ramt af stress, det bedste råd er faktisk at kaste sig over tv-serier, mener en stressekspert.

Nyeste tal viser, at cirka 35.000 danskere dagligt er sygemeldt med stress. Og hvis man er kollapset med stress, gælder det om ikke at vende alt for hurtigt tilbage til arbejdsmarkedet.

Hvil dig og køb ind på nettet

Tirsdag lod tv2.dk læserne stille spørgsmål til en stressekspert Majken Matzau og Andreas Klinke Johannsen, der selv har været ramt af stress. Og her ville en læser gerne vide, hvordan man kommer ovenpå igen.

- Det er et meget enkelt svar, man skal hvile sig, så længe det tager. Når folk bliver sygemeldt, så er de gået ned med at ordentligt brag, de har det virkelig dårligt. Man skal hvile sig, man skal ikke gå ud og træne, og man skal handle ind på internettet i stedet for at gå ud med for mange mennesker, forklarer erhvervspsykolog og stressekspert Majken Matzau.

Kur mod stress: Se tv

Ifølge hende er den allerbedste kur mod stress at sætte sig ned foran flimmerkassen og slappe helt af.

- Jeg anbefaler alle, at se tv-serier. De har en hypnotisk effekt. Så når man ser de her serier, så kan man ikke tænke på, om man har mistet sit job, eller hvorfor det hele gik galt. Så falder nervesystemet til ro af sig selv, siger hun.

Andreas Klinke Johannsen var sygemeldt i fem måneder og trak stikket ud til alt heriblandt arbejdet, Facebook og Twitter.

Du kan høre Andreas Klinke Johannsen og Majken Matzau fortælle, hvordan man bedst kommer videre efter stress i klippet ovenfor.

Du kan også se hele interviewet med to om stress her.