Sundhed

Morten Resen: Jeg har aldrig været så nervøs før

- Tidligere har jeg været nervøs for min egen indsats, men her er det ude af mine hænder, det handler om folks liv, det er ikke for sjov.

Sådan siger TV 2 vært Morten Resen før premieren på det nye program ’Riget LIVE’, der går i luften i aften tirsdag klokken 20:00 på TV 2.

- Det er første gang, jeg har været med til at lave et program, hvor jeg er så nervøs, som jeg er. Vi sender live fra et hospital og ingen ved, hvad der vil ske.

Danske folkesygdomme

I løbet af fire programmer sætter ’Riget LIVE’ fokus på folkesygdomme i Danmark. Første program tager fat på det voksende problem med danskernes dalende fertilitet.

Hvert tiende barn er i dag lavet på et hospital, og fortsætter den udvikling, så er der kun halvt så mange danskere, som i dag, om bare tre generationer.

I aftenens program følger Morten Resen barnløse par, og måske møder han også en lille nyfødt, i den tid han besøger fødselsafdelingen.

- Men vi ved ikke, om der kommer børn til verden den dag, vi sender. Alt kan ske, når vi sender live.

Følg en hjerteoperation

I næste uges program sætter ’Riget LIVE’ fokus på hjerte og karsygdomme, og her kan seerne følge en hjerteoperation. Det er noget, der giver Morten Resen sved på panden.

- Vi viser en ballonudvidelse live, og det får jeg lidt klamme håndflader af. Min far har selv fået sådan en operation, så jeg ved, hvordan at den betyder liv eller død.

- Jeg har været med til to operationer i forbindelse med programmet, og det var ret vildt. Man står ved siden af en patient i fuld narkose, og en læge der er inde i de vitale organer. Hvis lægen ryster på hånden, så dør patienten.

Heldigvis er lægerne i dag så rutinerede til at udføre netop denne type operation, at risikoen ved at få foretaget en ballonudvidelse er meget lille. Men Morten Resen er stadig forberedt på, at alt kan ske.

- Hvis der sker noget uventet, så er der fastlagt helt klare procedurer for mit vedkommende. Det er den risiko, der er, når man sender fra et hospital og vil portrættere de ansattes hverdag.

Deltag i programmet

Seerne har under og efter aftenens udsendelse mulighed for at tage del i programmet. Man kan dele sin egen historie og komme med debatindlæg under programmet via tv2.dk, Twitter og Facebook.

Efter programmet kan du følge med på tv2.dk, hvor Morten Resen stiller spørgsmål fra seerne til klinikchef for Fertilitetsklinikken på Rigshospitalet dr.med. Søren Ziebe.

Læs hvordan i faktaboksen.

Riget Live

Morten Resen er vært, når TV 2 i de kommende uger rykker ind på Rigshospitalet og sender direkte fra Danmarks største og mest specialiserede hospital. I de nye programmer med titlen 'Riget Live' får danskerne et hidtil uset indblik i hospitalets mange funktioner fra den nyeste teknologi til operationer.

Med de nye programmer ønsker TV 2 at stille skarpt på nogle af de store folkesygdomme som fertilitet, hjertekarsygdomme og cancer og gøre danskerne klogere på egen sundhed. Vi går tæt på de sygdomme, der berører vores liv og hverdag – hvad enten vi er syge eller raske. Og seerne får svar på, hvad de kan gøre for at styrke deres egen sundhed.

Premiere 30. september

Første gang er på tirsdag 30. september, hvor Morten Resen åbner dørene ind til Rigshospitalet kl. 20.00, og emnet er fertilitet. Eksperterne på Riget er ikke i tvivl om, at det er en folkesygdom, at vi bliver dårligere og dårligere til at få børn. Hvor længe kan kvinder egentlig vente, før det biologiske ur ringer?

Vi gennemtester mænds sædkvalitet og fortæller, hvorfor vi i dag har sværere ved at få børn. Og vi viser, hvordan en baby bliver til under fertilitetsbehandling, besøger barselsgangen og møder nybagte forældre, hvoraf en stor del har kæmpet for at få et barn.

I de næste programmer handler det blandt andet om en af de helt store dræbere i Danmark – hjertekarsygdomme. Hvad kan hjertelægerne udrette i dag, når hjertet svigter, og hvad kan man selv gøre for at undgå at havne på operationsbordet? Og i uge 43 er temaet cancer som en del af TV 2s Knæk Cancer-uge.