Sundhed

Professor: Derfor skal forældre vaccinere deres børn

Du kan se Go' Morgen Danmark på TV 2 PLAY.

Flere og flere forældre vaccinerer ikke deres børn mod mæslinger. Men vaccinationen er vigtig, for der er konsekvenser ved ikke at få den, mener professor Allan Randrup Thomsen.

For få voksne vaccinerer deres børn mod mæslinger med MFR-vaccinen. Ifølge tal fra Statens Serum Institut er det otte ud af 10, som gør det. Det er lavere end i Norge og Sverige. 

Med de få vaccinationer går Danmark imod WHO’s målsætning om, at børnesygdommen skal være udryddet i år og risikerer i stedet at udvikle en epidemi.

En af dem, som advarer imod ikke at vaccinere sit barn, er Allan Randrup Thomsen, som er professor i eksperimentel virologi. Han mener, at forældre skal lytte til fagpersoner som ham.

- Forældre er simpelthen nødt til at stole på de oplysninger som fagpersoner som jeg og andre kommer med. Vi er trods alt dem, som har sat os ind i sagerne, siger Allan Randrup Thomsen.

Herunder kan du læse, hvorfor det er vigtigt at vaccinere dit barn mod mæslinger. Risikoen for at udvikle sygdomme og skader er nemlig høj.

Derfor skal du vaccinere:

  • For hver 20., der har mæslinger, er der en, der får lungebetændelse.
  • Sygdommen kan give svære hjerneskader. Det er en ud af 2000, som ender med at få hjernebetændelse.
  • Man kan dø af sygdommen. Det sker for en ud af 3000.
  • Bivirkningerne ved vaccinen er lidt udslæt, feber i højst to dage og hævelse, hvor nålen blev stukket i huden.
  • Der er også risiko for alvorlige bivirkninger ved vaccinen. Det kan for eksempel være hjernebetændelse. Men det sker kun for en ud af en million.

Se mere om vigtigheden af MFR-vaccinationen i klippet øverst i artiklen.