Sundhed

Olivia vil være model: Cover-billede får det til at virke håbløst

Kritikken er haglet ned over modemagasinet Cover på grund af brugen af en meget tynd model i deres seneste udgave af bladet.

Gymnasieeleven Olivia Smith Vangsgaard forsøger at få gang i en modelkarriere, og hun fik et chok, da hun så billedet, fortæller hun i Go' aften Danmark - se indslaget i videoen øverst.

- Det får mig til at stoppe op og tænke okay, er det det her, jeg skal gå efter? For så virker det jo som om, det er mig, der virkelig har for mange centimeter.

Olivia  Smith Vangsgaard har gennem et år kæmpet med at tabe sig for at kunne leve op til de mål, som branchen forlanger. Billedet af den tynde model i Cover får hende til at overveje, om modeldrømmen er det hele værd:

- Hvis idealet er rykket endnu mere, så virker det helt håbløst. Nu har jeg kæmpet i et år. Det får mig til at tænke over, om jeg gider bruge så mange kræfter på det.

Modemagasinet Covers stifter, Malene Malling, har udtalt til tv.dk, at billedet aldrig skulle være bragt. Modelbureauet Scoop afviser derimod kritikken. 

Brancheforening kritiseret

Sagen har fået Landsforeningen mod spiseforstyrrelse og selvskade (LMS) til at overveje at opsige et samarbejde med modellernes brancheorganisation, Danish Fashion Institute.

Adm. direktør i Danish Fashion Institute, Eva Kruse, tager afstand fra billedet i Cover, men er uforstående over for en opsigelse, da hun mener, man er nået langt, siden samarbejdets start.

Det fortæller hun i Go' aften Danmark, og du kan se interviewet med Eva Kruse her: