Sundhed

Verdens tungeste kvinde har tabt sig 400 kilo

518 kilo. Så meget vejede den amerikanske kvinde Mayra Rosales, da hun var på sit højeste og var registreret som verdens tungeste kvinde.

De seneste år har den stået på utallige operationer og en intens kamp mod den massive og sygelige overvægt, og nye billeder, som den 34-årige kvinde har offentliggjort på sin Facebook-profil, viser, hvordan hun har tabt mere end 80 procent af sin kropsvægt.

Mayra Rosales skabte overskrifter verden over, da hun i 2008 indrømmede, at hun havde slået sin toårige nevø ihjel, fordi hun var rullet hen over ham.

I 2011 blev hun dog frikendt, da det viste sig, at hun intet havde med dødsulykken at gøre. Hun indrømmede forbrydelsen for at holde hånden over sin søster, der senere fik 15 års fængsel.

Boede i soveværelset i to år

Under retssagen var myndighederne nødt til at brække hul i væggen ind til hendes soveværelse for at kunne fragte hende hen til retssalen på en båre. På daværende tidspunkt havde hun været inde i sit soveværelse mere end to år i træk.

Det blev senere slået fast, at hun var for stor til at kunne have rullet hen over den toårige dreng og kvalt ham.

Efter 11 operationer på seks år er Mayra Rosales nået ned på 90 kilo. Hun har vendt sit liv rundt og fået en ny kæreste.

Hendes fantastiske historie har ført til en ny dokumentarfilm ”My 600-pound Life”, der sendes på den amerikanske tv-station TLC senere i denne uge.

Øverst i artiklen kan du se et klip fra en dokumentar, der blev lavet, kort efter Mayra Rosales var begyndt på sit vægttab.

Nedenunder kan du se en video, vi tidligere har bragt på tv2.dk, med verdens tungeste mand,Manuel Uribe, der døde i 2014. Han vejede 597 kilo.