Sundhed

Ingen tynde kvinder, tak: Det her er KUN for store kvinder

I dag udkommer 'SØNDAG' med et magasin til kvinder med kurver. Kvinder, der bruger størrelse 44, skal nemlig også have noget at spejle sig i, siger bladets chefredaktør Stinne Bjerre.

I damebladene har det tynde kropsideal været dyrket de seneste år. Men noget tyder på, at et opgør er på vej. Senest kom modemagasinet i vælten på de sociale medier, da de brugte en syletynd model, og nu bliver det første magasin til store kvinder lanceret. 

To gange årligt vil 'Kvinder med kurver' udkomme som tillæg til ugebladet 'SØNDAG'. Det nye magasin henvender sig til kvinder, der er noget rundere end de kvinder, der typisk optræder i magasinerne.

- Vi er det første plus size-magasin. Der er ingen andre, der fuldtonet har gået efter denne målgruppe. Det, synes jeg, er underligt, for kvinder, der bruger størrelse 44 eller mere, har jo også lyst til at være smarte, siger chefredaktør Stinne Bjerre.

Interviewer kun plus size-kvinder

I bladet vil alle modellerne være størrelse 44 plus, og personerne, der bliver interviewet, vil også alle være store kvinder.

- Hvorfor skulle kvinder med kurver ikke have lyst til at læse om det samme som kvinder uden kurver?

- Det er svært at spejle sig i kvinderne i de normale blade, for det er jo de færreste af os, der bruger størrelse 36. I vores magasin får kvinderne inspiration til, hvordan de kan klæde sig, for man behøves ikke at iføre sig en sæk, fordi man er en størrelse 44, siger Stinne Bjerre til tv2.dk.

I det første nummer af magasinet, som udkommer i dag, pryder skuespiller og komiker Audrey Castañeda forsiden. Hun er - ligesom resten af interviewpersonerne - også en stor kvinde.

- Hvorfor udelukker I fuldstændig tynde kvinder i jeres interviews? De kan vel være ligeså spændende at læse om, som store kvinder kan?

- Det her blad handler også meget om at se en kvinde, der ranker ryggen, selvom hun er stor. Det drejer sig ikke kun om mode, så derfor optræder der i interviewsene kun store kvinder, fortæller chefredaktøren.

Chefredaktør: Vi tror på det

Indtil videre har 'SØNDAG' ikke noget kriterium for, hvornår bladet er en succes.

Den reelle succes vil være svær at måle på i forhold til oplagstal, da bladet udkommer sammen med det almindelige 'SØNDAG'. Så om kvinderne køber de sampakkede blade på grund af 'SØNDAG' eller 'Kvinder med kurver' er svært at vide.

- Nu prøver vi det lige af og ser, hvad der sker. Det lægger dig fint i forlængelse af 'SØNDAG'l, så de kan godt udkomme sammen. Men det er en kommerciel forretning, så vi tror selvfølgelig på, at der er et marked, siger Stinne Bjerre.