Mudder og fitness: Unge piger gider ikke traditionel idræt

Unge teenagepiger gider ikke traditionel idræt i foreningerne. I hvert fald ikke i samme grad som tidligere, viser en ny rapport fra Syddansk Universitet med udgangspunkt i de 16 til 19-årige.

I stedet er fitness og mere ekstreme former for motion populært blandt pigerne. Og den udvikling kan man godt mærke i Danmarks Idræts Forbund (DIF).

- Tilsyneladende falder pigerne hurtigere fra end drengene, som hænger fast i vores sportsklubber længere. Der er noget, der tyder på, at pigerne tidligere bliver mere modne og selvstændige end drengene, siger Kasper Lund Kirkegaard, forskningsansvarlig i DIF, til TV 2.

Han kommer dog med en klar opfordring til pigerne, som han håber også selv vil komme på banen, så udviklingen kan vendes og flere kan fastholdes i foreningerne:

- Pigerne er velkommen til at lave deres egne foreninger, så de kan tilpasse og være med til at lave aktiviteter på deres egne præmisser, siger Kasper Lund Kirkegaard.

19-årige Mette Sørensen er en af de piger, der hellere dyrker fitness og motionsløb end idræt i regi af forbund og foreninger. Hun deltog i den forgangne weekend i eventen Nordic Race.          

- Det kommer selvfølgelig an på, hvem man er. Jeg har blod på tanden og er bidt af styrketræning og udfordringer som det her. Så det passer godt til mig, siger Mette Sørensen.  

Se indslaget fra Nordic Race med motionsløberen Mette Sørensen ovenfor.