Sundhed

Sådan har kvindens kropsideal forandret sig gennem 100 år

Sjældent er det kvindelige kropsideal blevet debatteret så heftigt som nu. Skal vi være slanke, muskuløse eller flommede? Meningerne er mange.

Men faktisk er det ikke noget nyt, at kropsidealet forandrer sig. Sådan har det været gennem de seneste 100 år. Det har både været helt tyndt a la Twiggy, men det har også været velset at være en størrelse 42 med former a la Malilyn Monroes. 

- Idealerne har svinget gennem tiden. Når noget bliver for meget, ser vi det modsatte. Sådan går det op og ned i bølger, forklarer Marina Aagaard, der er lektor og master i Idræt samt foredragsholder.

Hun ser netop de seneste ugers fokus på mor- og far-kroppen som et udtryk for en modreaktion på det meget tynde og musluløse look, der har været dominerende siden starten af 00'erne. Måske er det starten på et helt nyt kropsideal.

Nedenfor kan du se, hvordan kropsidealet har skiftet gennem de seneste 100 år.

T2Toolbox embed

Kilder: Costume, Information og greatest.com

MK Bootcamp - Bliv klar til strandsæsonen

I juni måned kan du blive klar til strandsæsonen på tv2.dk

Ernæringsekspert Michelle Kristensen sørger hver uge for, at du får lækre madplaner, opskrifter, nemme træningsøvelser og meget mere, der kan inspirere dig til en sundere livsstil.

Tilmeld dig TV 2 Mad - nyhedsbrevet ved at klikke her, så vil du hver fredag modtage materiale til den kommende uge.

MK Bootcamp begynder mandag den 1. juni, men hvis du tilmelder dig allerede nu, så modtager du materiale til den første uge fredag den 29. maj.