Sundhed

Stod fast: Christian udholdt flere års mobning for at hjælpe kræftramte børn

Da Christian McPhilamy fra byen Melbourne i Florida var seks år gammel, så han en reklame med nogle kræftramte børn og besluttede sig for at lade sit hår gro, så han kunne donere det til organisationen Children With Hair Loss (børn med hårtab).

I sidste uge – mere end to år senere - nåede Christian McPhilamys hår så en længde på 25 centimeter, hvilket han havde sat som mål, og den nu otteårige dreng kunne give endelig give sit hår til de kræftramte børn.

Men undervejs måtte han udstå mange kommentarer fra både børn og voksne.

Det skriver TODAY, der har snakket med Christian McPhilamy efter hans klipning og den fuldførte mission.

- Nogle gange kaldte de mig en pige, siger han, og omfanget af mobberiet overraskede da også hans mor, der dog fortæller, at hendes søn aldrig overvejede at klippe håret for at undgå de mange kommentarer.

- Han holdt hovedet højt, og han nævnte aldrig én eneste gang, at han ville klippes, siger Deeanna Thomas.

Kun en ud af 50 donationer er fra drenge

Children With Hair Loss, der fik de 25 centimeter hår, bruger hårdonationer til at lave parykker, som de giver til kræftramte børn.

Kun én ud 50 hårdonationer kommer fra drenge, vurderer Christine Wong fra organisationen, der er fuld af beundring over Christian McPhilamy stålsatte vilje, der nu høster stor ros på de sociale medier.

- Det er virkelig inspirerende at se børn starte så tidligt med at ville hjælpe og gøre gode gerninger, siger Christine Wong.

Christian McPhilamy besluttede sig for at gro det lange hår i julen 2012, da han så en reklame for St. Jude Children's Research Hospital – se en video fra hospitalet øverst i artiklen.