Sundhed

Disse toptunede træningsapps skal du kende til

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY 

De fleste kender det med, at man i sidste øjeblik når at afmelde sig eftermiddagens spinning-time, fordi man ikke helt kan overskue det eller nå det. Men så kommer den dårlige samvittighed snigende, og du fortryder pludselig, at du ikke sidder sveddryppende nede i fitnesscenteret. 

Det giver fysioterapeut og træningsekspert Mark Abildhauge dig nu en løsning på. Han har været i 'Go' morgen Danmark' for at fortælle om to apps, som er en god hjælp til at få bevæget sig i en travl hverdag. 

Syv minutters hård træning

Den første app, som træningsekspert Mark Abildhauge præsenterer, er app'en '7 minute workout'. Den har til formål at få dig igennem en række øvelser på 7 minutter. 

- Forskning viser, at syv minutter er mere end nok til, at det har en effekt på især det metabolske fedt, siger Mark Abildhauge i 'Go' morgen Danmark'. 

Han påpeger ligeledes, at det har en virkning mod type 2 diabetes og hjerte-kar-sygdomme. 

Se hvordan app'en virker i playeren ovenfor. 

Motivér hinanden

Den anden app, som Mark Abildhauge mener, er et godt værktøj, er app'en 'Withings'. Den overvåger, hvor mange skridt du tager i løbet af en dag. Det er der mange andre apps, der gør. Men det nye er, at man kan lave grupper, hvor man kan konkurrere eller motivere hinanden til at bevæge sig mindre. 

Og så bruger Mark Abildhauge selv app'en om morgenen til at måle sin puls. Den viser nemlig, om han er i god form eller ej. 

- Jo højere din puls om morgenen er, jo dårligere form er du i, siger han. 

Se Mark Abildhauge forklare i videoen nedenfor, hvorfor 'Withings' er en god træningsapp. 

Se 'Go' morgen Danmark' på TV 2 PLAY.