Sundhed

Hver tredje danske hund er overvægtig: Så meget skal disse tre tabe sig

Mange danske hunde er overvægtige. Hundeekspert har nogle gode råd til, hvordan du slanker din hund.

Mange danskere går på slankekur i starten af januar for at komme af med de ekstra kilo, der har sat sig i løbet af det forgangne år.

Men det er ikke kun mennesker, der har brug for at slanke sig. Det samme gælder hunde. 

Lise Lotte Christensen er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub. Hun anslår, at en tredjedel af hundene i Danmark er overvægtige i større eller mindre grad.

- Vi har det med at forkæle vores hunde med mad, som de ikke har godt af, siger hun og peger på, at flere hundeejere har en tendens til at forkæle deres hunde med snacks og andre lækre sager i løbet af dagen.

Finder selv mad rundt omkring

Tre af de hunde, der vejer for meget er Jeanette Mogensen, Vibeke Sylvest og Charlotte Christensens hunde.

De fortæller, at de har en tendens til at forkæle deres hunde lidt for meget, samtidig med at hundene selv finder mad rundt omkring. De har derfor søgt hjælp hos Lise Lotte Christensen og Lars Christoffersen, der er chefdyrlæge på Faxe hospital, for at få deres hunde ned i vægt.

Lars Christoffersen har vejet de tre hunde og lavet et mål for, hvor meget de skal tabe sig.

- Oscar vejer omkring 38,4 kilo, og jeg kunne godt tænke mig, at vi fik pillet omkring fem kilo af. Sashi vejer ca. seks kilo og skal ned på cirka fem kilo. Freja vejer 10,6 og skal ned på omkring otte kilo, siger han. 

For at hjælpe de tre hundeejere med at få deres hunde ned i vægt, har Lise Lotte Christensen nogle gode råd.

Få hjælp af ekspert

Først skal man definere et mål. Man skal finde af, hvad ens hun bør veje. En fagperson kan hjælpe med oplysningerne. Søg hjælp hos en dyrlæge eller en veterinærsygeplejerske.

Læg en plan

Næste punkt er at lægge en realistisk plan for Hundens vægttab. Her kan man lave et skema og notere datoen og hundens vægt  - samt hvor mange gram foder og hvor meget motion hunden får. Det noteres hver uge. På den måde kan man finde en sammenhæng mellem hundens vægt og fodermængde og motionsmængde.

Vej hundens foder af

Man skal have styr på, hvor meget hunden får at spise. I stedet for at man fodrer på øjemål, så skal man veje af om morgenen, når man har fundet ud af, hvilken type diætfoder hunden skal have. Man vejer den ration, som hunden må spise resten af dagen.

Motion

Hundens forbrænding øges ved motion. Derfor er det vigtigt, at hunden får rørt sig. Det kan gøres med hundeleg og gåtur, hvor man sørger for, at hunden får pulsen op. Svømmeture er også effektiv motion.

GO' Morgen Danmark følger de tre hundeejere Jeanette Mogensen, Vibeke Sylvest og Charlotte Christensens kamp for at at få deres hunde ned i vægt.

Du kan læse mere om, hvordan din hund kommer af med sine overflødige kilo her.