Sundhed

Så mange skridt skal der til for at forbrænde en cola

Der skal flere tusinde skridt til at forbrænde en cola. Mandag begyndte Dansk Firmaidrætsforbunds kampagne 'Tæl Skridt'.

Kampen mod julekiloene er i fuld gang i januar med alt hvad dertil hører af slankekure og svedige besøg til motionscenteret.

Her kan en gåtur også hjælpe på vintervelværet, lyder det fra Sara Jin Smidt, der er personlig træner, kostvejleder og som står bag bloggen Healthy Skinny Bitch.

- Der er ikke nogen tvivl om, at danskere generelt er alt for stillesiddende i forhold til, hvor fysisk aktive de burde være, siger hun.

- Derfor er det godt at komme ud at gå en tur.

Så langt skal du gå for at forbrænde din mad

 • En banan: 1143 skridt 
 • Et mellemstort æble: 1250 skridt
 • 20 mandler: 1587 skridt
 • En cola (500 ml): 3000 skridt
 • En skive rugbrød med 50 gram laks: 3200 skridt
 • En Snickers: 4000 skridt
 • En Matilde kakomælk (500 ml): 4285 skridt
 • En pose peanuts (100 gram): 9000 skridt

Kilde: Dansk Firmaidræt. Kalorietallet er beregnet ud fra en person med en kropsvægt på 70 kilo, som har en skridtlængde på en meter.

 

Flere kvinder end mænd

Dansk Firmaidrætsforbund sætter også fokus på bevægelse med deres halvårlige kampagne 'Tæl Skridt', der begyndte 18. januar.

I den forbindelse har de også regnet på, hvor mange skridt man skal tage for at forbrænde eksempelvis en cola, et æble og en kakaomælk. Se listen i faktaboksen.

Mandag havde omkring 13.500 personer tilmeldt sig den tre uger lange konkurrence, fortæller kampagneleder Dan Hansen til TV 2.

- Vi kan se, at vi har flere kvinder end mænd med i kampagnen. Selve det at gå er ikke så adrenalinfyldt, så det tiltaler måske mest kvinder. Der, hvor mænd til gengæld kommer på dupperne, er, når der kommer et konkurrrenceelement ind i det.

Målet med kampagnen er at komme op på 10.000 skridt dagligt.

- Det helt store plus er, at det er en øjenåbner for dem, der har et stillesiddende arbejde. Her kan man se, hvor lidt man i løbet af en arbejdsdag egentlig bevæger sig, fortæller kampagnelederen.

Ny cola sammenlignet med andre

Herunder kan du se indholdet af sukker og kalorier i fire forskellige sodavand. Sukkerindholdet er også omregnet i sukkerknalder, der vejer tre gram stykket.

 • I en deciliter Harboe Cola er der:

11 gram sukker
Cirka 3,6 sukkerknalder
45 kalorier

 • I en deciliter Pepsi er der:

11 gram sukker
Cirka 3,6 sukkerknalder
44 kalorier

 • I en deciliter Coca-Cola er der:

10,6 gram sukker
Cirka 3,5 sukkerknalder
42 kalorier

 • I en deciliter Coca-Cola Life er der:

6,7 gram sukker
Cirka 2,3 sukkerknalder
27 kalorier

Tag trappen og cykl på arbejde

Men man skal ikke regne med at gåture helt kan erstatte sved på panden.

- I forhold til at øge ens iltoptagelse og at komme i bedre fysisk form, gør det ikke den store forskel at gå en tur. Man kommer ikke i sit livs maratonform, siger Sara Jin Smidt.

- Men det kan gøre en stor forskel i forhold til ens samlede energiforbrug over en dag, hvis man cykler på arbejde, tager trapperne i stedet for elevatoren og bærer sin indkøbskurv selv i stedet for at trille den efter sig, fortæller hun.