GO'

Sådan får du glæde af den supersunde hampplante

Se her hvordan du laver pesto, romkugler og pizza fyldt med næringsstoffer fra hamp.

De fleste kender til hampens evner som rusmiddel. Men de færreste ved, at hampplanten er en såkaldt superfood, der har mange sunde egenskaber som fødemiddel. 

Hamp giver dig nemlig et ordentligt skud kostfibre, vitaminer og mineraler. Det er samtidig et glutenfrit protein, fortæller Pernille Buhl, der er forfatter til bogen 'Hverdagsmad med hamp' i 'Go' Morgen Danmark' på TV 2 .

Grøn pesto med hamp

De lovlige og ikke-euforiserende hampprodukter kan blandt andet købes i helsekostbutikker, og øverst på siden kan du se, hvordan Pernille Buhl laver en cremet, grøn pesto baseret på hampefrø, hampefrøolie og med avokado. Opskriften på den grønne pesto finder du her.

I klippet herunder kan du se, hvordan man laver hampekugler baseret på hampefrø og hampeproteinpulver. Et pulver, som Pernille Buhl selv betegner som "kongen af protein".

Opskriften på hampekugler finder du her.

Pizzabund med hamp

Hvis du vil krydre aftensmaden med hamp-ingredienser, så viser Pernille Buhl i klippet nedenfor, hvordan man laver en sund pizzabund baseret på hampemel, der indeholder hele 40 procent fibre.

- En teskefuld hampemel om dagen, og så har du dækket en fjerdedel af dit behov, fortæller hun i 'Go' Morgen Danmark'.

Opskriften på pizza med hampemel finder du her.