Sundhed

Stor dansk virksomhed indfører søvnpolitik

Dong Energy har indført en søvnpolitik over for deres medarbejdere. Søvn og stress hænger nemlig uløseligt sammen.

I årevis har mange danske virksomheder kæmpet for at få mere motion, sund mad og mindre stress ind i hverdagen hos deres ansatte. Men nu er det søvn, der er det nye fokuspunkt.

Som en af de første, store virksomheder i Danmark har Dong Energy indført en søvnpolitik.

- Det er en del af en samlet sundhedsstrategi, som vi har indført sidste år. Vi har egentlig altid investeret i medarbejdernes trivsel. Vi tror på, at i sådan et højhastighedssamfund, som vi er i i dag, der er det rigtig vigtigt, at man rent faktisk sover og får den robusthed, der skal til, når man kommunikerer hele tiden og er på e-mail konstant, siger Hanne Blume, HR-direktør hos Dong Energy, til Go' morgen Danmark

Helt konkret prøver Dong Energy at skole deres medarbejdere til at få en bedre søvn ved at stille viden til rådighed og generelt bare italesætte problemet.

- Der er mange medarbejdere, der har spurgt efter det. Vi har lavet nogle undersøgelser, der viser, at 40 procent af medarbejderne ikke synes, de sover nok eller godt nok, siger Hanne Blume.

Og det er vigtigt at sove godt om natten, for en dårlig nattesøvn kan have alvorlige konsekvenser ved blandt andet at udløse stress.

- Søvnen er den prisme, hvorigennem alt det andet fungerer. Sover du ikke nok, er det grunden til, at du bliver syg af stress. Så det er helt naturligt, at virksomhederne, som har interveneret for stress i rigtig mange år i virksomhederne, nu også skal begynde at forholde sig til søvn, for det er faktisk den vigtigste faktor - også for din effektivitet og livskvalitet, siger søvnekspert Mikael Rasmussen.

I grafikken nedenfor kan du læse mere om, hvad manglende søvn før ved kroppen.