3-årige Charlies historie: Blev født med et halvt hjerte

Charlie Cornells højre hjertekammer er underudviklet, og den lille dreng har allerede været igennem tre åbne hjerteoperationer.

Han ligner en hvilken som helst anden glad dreng på tre år, men et synligt ar på Charlie Cornells brystkasse vidner om, at han har været igennem mere end de fleste andre børn på den alder. 

Charlie er født med en hjertefejl. 

- Vi fandt ud af, han havde en hjertefejl, under graviditeten, så det var nogle tidlige overvejelser, vi skulle gøre os allerede inden, vi havde fået Charlie, fortæller moderen Christina Cornell i et indslag i forbindelse med 'Charlies Hjertegalla', der bliver sendt søndag aften på TV 2 CHARLIE.

Charlie blev scannet i Viborg, hvor familien bor, men allerede dagen efter blev han sendt videre til Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Her fik familien at vide, at han lider af den medfødte hjertefejl 'pulmonal atresi'. Det betyder, at hans højre hjertekammer er underudviklet.

Tre hjerteoperationer

Det har foreløbig resulteret i tre åbne hjerteoperationer. Den første da Charlie blot var tre dage gammel. 

- Charlie er så heldig, at det er den højre side af hjertet, der ikke fungerer så godt. Hvis det er den venstre side, der er problemet, så kan det være mere vanskeligt at nå til det fine resultat, kirurgerne er nået til i den her sammenhæng, fortæller børnehjertelæge Michael Rahbek Schmidt i indslaget øverst.

Familien har tidligere fået at vide, at hvis Charlie var blevet født 10 år tidligere, så var situationen en helt anden - og væsentlig ringere - for den lille dreng. 

- Vi ved, at hans situation med hjertet er, at han skal have et nyt hjerte i fremtiden. De håber, at det først er om 15 til 20 år, siger Christina Cornell. 

Men efter to årtiers forskning og yderligere viden på området, kan situationen se helt anderledes ud. 

- Det giver os tryghed i, at der forhåbentlig er en rigtig god løsning, og en permanent løsning for Charlie også om 15 til 20 år, siger Christina Cornell. 

Hør historien om 3-årige Charlie under 'Charlies Hjertegalla' på TV2 CHARLIE søndag klokken 20.50 eller på TV 2 PLAY.