Hver 12. kvinde overvejer plastikkirurgi: Kvindekroppen er blevet et aktiv

Hver tolvte danske kvinde overvejer eller har planer om at få en plastikoperation i 2016. Kvindekroppen er blevet et aktiv.

Ansigtsl√łft, fedtsugning, brystforst√łrrende operation, brystformindskende operation. Det er bare nogle af de plastikoperationer, som hver tolvte danske kvinde overvejer eller har planer om at f√• foretaget i l√łbet af 2016. Det viser en ny unders√łgelse fra Voxmeter, der er foretaget p√• vegne af privathospitalerne Aleris-Hamlet.

Hos CFR Hospitaler, de udf√łrer disse operationer,¬†kan de godt genkende det billede, som unders√łgelsen viser.¬†

- Det er helt klart et billede, som vi kan genkende. Tilgangen er stigende, og der er dukket mange flere klinikker og hospitaler op, der kan foretage plastikoperationer, fortæller speciallæge i plastikkirugi hos CFR Hospitaler, Benedikte Thuesen.

Om unders√łgelsen

Unders√łgelsen er foretaget af Voxmeter for Aleris-Hamlet, som er en k√¶de af privathospitaler i Danmark. 511 personer har deltaget i unders√łgelsen, der fordeler respondenterne i deres regioner. Respondenterne blev spurgt, om de forventer i 2016 at f√• foretaget mindst √©n plastikkirurgisk operation? Det kan f.eks. v√¶re en brystforst√łrrende operation, ansigtsl√łftning, fedtsugning og lignende. Her kunne de svare ja, nej, m√•ske eller ved ikke. 

If√łlge sociolog fra K√łbenhavns Universitet, Ulla Holm, er kvinders kroppe blevet et aktiv.

- Blandt kvinder er kroppen blevet til noget, som har en selvst√¶ndig v√¶rdi. Kroppen er blevet et aktiv som kvinder bruger til at markedsf√łre sig selv med.

Kroppen som kunstværk

Det er i h√łj grad sociale medier, der har v√¶ret med til at √¶ndre den opfattelse af kvindekroppen.¬†

- Sociale medier har ændret den måde, vi viser vores krop frem på. Især på instagram stiller vi vores kropsdele til skue som kunstværker. 

- Flere kendte som for eksempel Kim Kardashian og danske Caroline Wozniacki bruger deres afkl√¶dte krop som en del af deres markedsf√łring. Det er med til at pr√¶ge danske kvinders forhold til deres kroppe.¬†Og det bliver blandt andet afspejlet i den stigende eftersp√łrgsel p√• plastikkirurgi, siger Ulla Holm.¬†

I unders√łgelsen bliver kvinderne spurgt, om de¬†i 2016 forventer¬†at f√• foretaget mindst √©n plastikkirurgisk operation. Her svarer hver tolvte kvinde alts√• ja eller m√•ske. Det svarer til otte procent af de adspurgte. Alts√• svarer 92 procent, at de ikke har planer om en plastikoperation i 2016.

Går du selv med tanker om at få foretaget en form for plastikkirurgi i 2016, så skriv gerne til os på kmos@tv2.dk.

Flere kvinder i hovedstaden vil under kniven

Unders√łgelsen viser ogs√•, at der er flere kvinder i hovedstadsomr√•det, der har planer om eller overvejer at f√• foretaget en¬†plastikkirurgisk operation. Her er det hver tiende kvinde, der g√•r i med de planer, mens de i Nordjylland kun er hver tyvende.

-¬†Det er ogs√• de fleste klinikker og hospitaler, der ligger i hovedstadsomr√•det. Det er nok fordi, eftersp√łrgslen er st√łrre, siger Benedikte Thuesen.

Sociolog Ulla Holm forklarer de geografiske forskelle med, at man i storbyen i h√łjere grad befinder sig blandt fremmede.¬†

- Vi er genstand for hinandens objektiverende blikke, fordi vi omg√•s som¬†fremmede i byen. Det √łger betydningen af kroppens¬†ydre, siger hun.¬†

Plastikkirugi i Danmark

  • 145.000 danskere har fået foretaget et plastikkirugisk indgreb.
  • De mest almindelige plastikkirugiske indgreb er:
    - Brystforstørrelser
    - Fedtsugninger
    - Øjenlågsoperationer
  • KILDER: Gallup og sundhed.dk

Se de regionale forskelle i unders√łgelse i grafikken her.¬†

Her oveverjer kvinder at få foretaget plastikkirugi

Går du selv med tanker om at få foretaget en form for plastikkirurgi i 2016, så skriv gerne til os på kmos@tv2.dk. 

Der findes flere former for plastikkirurgi. Is√¶r brystoperationer er en¬†popul√¶r¬†form for plastikkirurgi. B√•de brystforst√łrrende- og brystreducerende operationer samt brystl√łft er yderst popul√¶re. Det viser en opg√łrelse fra¬†American Society of Aesthetic Plastic Surgery, der blev publiceret i 2015.

De operationer, som vi oplever som mest popul√¶re, er¬†√łjenl√•gsoperationer,¬†brystforst√łrrende operationer og brystl√łft, fort√¶ller Benedikte Thuesen fra CFR Hospitaler.¬†

Se de mest populære, og hvad de koster i grafikken her.