Sundhed

Lille Malte fik akuttid: Mor advarer mod vådservietter

Malte på halvandet år fik kraftigt udslæt og knopper i ansigtet efter brug af vådserviet. Rema 1000 vil nu undersøge produktet.

Mia Jensen går op i, at der hverken er parfume eller lotion i de produkter, hun køber til sit barn. 

Det var også tilfældet, da hun købte vådservietter fra Rema 1000, hun ikke havde prøvet før. 

Men på trods af, at vådservietterne havde Astma-allergi-mærket, fik hendes halvandet år gamle søn Malte en kraftig reaktion, da hun brugte servietterne.  

- Jeg tørrede ham af i ansigtet, og efter en 3-4 minutter blussede det op, og han blev rød og varm, fortæller Mia Jensen til TV 2 Lorry. 

Akuttid hos lægen 

Efter Malte fik udslæt, kontaktede Mia Jensen lægevagten. Her fik hun at vide, at Malte skulle have en akuttid. 

De skulle undersøge, om Maltes hals også ville hæve op. 

- Jeg forventer jo, at der er en vis sikkerhed ved at købe produkter, der er mærket. Jeg mener helt sikkert, de burde trække dem tilbage, siger Mia Jensen til tv-stationen.   

Uacceptabel på alle måder

Anne Holm Hansen, Vicedirektør i  Astma-Allergi Danmark, kalder episoden for ‘uacceptabel på alle måder’ og fortæller, at Astma-Allergi Danmark er klar til at gå langt, hvis det viser sig, at der er forbudte stoffer, hvor de ikke må være.  

- Hvis vi finder ud af, at der er noget i de her vådservietter, som der ikke må være - og det kunne være mistanken - er vi klar til at droppe samarbejdet med de virksomheder, det drejer sig om, siger Anne Holm Hansen til TV 2 Lorry og efterlyser en undersøgelse af produktet.   

- Når vi før har haft problemer med kinesiske producenter, og vi ser et barn, som får udslæt af vådservietterne, så bliver vi nødt til at undersøge det. 

Forbedrer løbende produktet

Flemming Haahr er direktør i virksomheden Allison, der importerer produktet fra Asien og sælger det til Rema 1000. 

Han pointerer, at alle produkter kan fremkalde allergiske reaktioner. 

- Når noget er Svane-mærket eller Astma-Allergi-mærket, så er det ikke en garanti for, at et menneske ikke kan reagere allergisk over for et eller andet. Det er der ikke nogen produkter i Danmark, der vil kunne give en garanti for, siger han til TV 2 Lorry. 

Virksomheden har derfor heller ikke nogen planer om at trække produktet tilbage.  

- Vi har tænkt os løbende at forbedre produktet, ligesom vi hele tiden gør, sådan at forbrugerne kan have tillid til produkterne, siger han og fortsætter:  

- Produktet har vi ikke tænkt os at fjerne. Det har været på markedet i en årrække og kigger man på den meget store mængde, der er omsat af produktet, kan det ikke engang regnes ud i promiller, hvor mange henvendelser, vi har fået. 

Rema 1000: Vi undersøger servietterne

Rema 1000 siger til TV 2, at discountkæden vil sørge for at undersøge vådservietterne for at komme til bunds i sagen. 

- Der må ikke være nogen tvivl om varerne. De skal være 100 procent i orden, og derfor er vådservietterne også deklareret af Astma- og allergiforbundet og Svanemærket. Der kan være mange årsager til hudirritation, men uanset årsagen, er det en kedelig oplevelse for Mia Jensen og hendes søn, siger Anders Rene Jensen, indkøbsdirektør i REMA 1000 og fortsætter: 

- Vi håber at kunne klarlægge baggrunden for reaktionen, således at vores kunder fortsat kan have tillid til vores vådservietter, som vi sælger rigtig mange af på årsplan.