Sundhed

Emil har ADHD i svær grad: Kan healer hjælpe ham gennem tankens kraft?

11-årige Emil får en høj dosis af ADHD-medicin. Ingen kan hjælpe ham i systemet. Derfor har hans mor nu besluttet, at han skal til en healer.

Ingen kan umiddelbart hjælpe 11-årige Emil. 

Da han var fire år, fik han konstateret ADHD. Han får raserianfald, snakker grimt til sine omgivelser og lukker sig inde på sit værelse.

For at holde ADHD'en nede får han medicin. En høj dosis, der skal få ham til at falde ned. Dossisen er så høj, at Emil bliver fjern. Hans mor kan slet ikke finde sin søn i hans øjne, når medicinen går ind og virker.

Både læger, psykiatere og terapeuter har forsøgt at hjælpe Emil med at finde roen, men ingen kan hjælpe. Derfor har hans mor Jeanette Frevert nu besluttet at prøve en sidste udvej - healing. 

Gennem tankens kraft vil healeren Steen Kofoed forsøge at hjælpe Emil i programmet 'Healing - En sidste udvej'.

- Jeg troede på, at det ville virke. Min mand var mere skeptisk, fortæller Jeanette Frevert, mor til Emil.

Der er overnaturlige kræfter i spil

Healing er en af de mest omdiskuterede behandlingsmuligheder, fordi den ikke relaterer sig til videnskaben, men derimod det overnaturlige. Ved tankens kraft påstår healere at kunne helbrede patienterne - hvad enten det er fysiske eller psykiske lidelser, de lider af.

Lidelserne er - ifølge filosofien inden for healing - nemlig opstået af en ubalance i kroppen. En ubalance, som kan rettes op af overnaturlige kræfter fra for eksempel Gud, universet eller fænomener, vi ikke kender til.

Healing - Den sidste udvej

I programserien 'Healing - Den sidste udvej' følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser - hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og den sidste udvej er nu healing. En behandlingsform, hvor patienterne helbredes med tankens kraft. Med tankens kraft bliver energier via en healer overført fra det åndelige univers til patienten, der får genoprettet sine ubalancer. 

Om det virker, kan du se på TV 2 mandage klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Healerne anvender forskellige metoder. Nogle healere lægger en hånd på patienten og overfører på den måde energi til patienten, mens andre kan heale på lang afstand. Fælles for alle formerne er dog, at det foregår uden medicin og kun med tankens kraft.

Og netop det, at det sker med tankens kraft, møder kritik. En af kritikerne er mikrobiolog og hjerneforsker Jon Wegener.

- Jeg ville først kunne blive overbevist, hvis der var nogle, der kunne forklare, hvilken mekanisme der skulle ligge til grund for, at det her skulle virke. Og hvis det man appellerer til er ånder eller noget andet immaterielt, vil jeg ikke kunne acceptere det, siger han.

Han bakkes op af neurolog og hjerneforsker Troels Kjær og adskillige andre videnskabsmænd, der ikke anerkender den udokumenterede behnlingsmetode.

Er selv blevet healet

Alligevel troede Emils mor fra start på, at en healer ville kunne hjælpe hendes søn. Flere gange i hendes eget liv har hun nemlig prøvet healing med et positivt resultat.

- Jeg var otte år gammel, da jeg første gange blev healet. Jeg havde vokseværk, så mit knæ gjorde ondt. Vi var på vej på ferie og havde lært en dame at kende, som kunne heale. Hun lagde sine hænder på mit knæ, og så forsvandt smerten, fortæller Jeanette Frevert.

Igen som voksen prøvede hun healing, da hun blev skilt fra Emils far.

- Da jeg blev skilt, var jeg i et følelsesmæssigt kaos. Jeg havde brug for hjælp til at finde indre ro, og det gav healingen mig.